Koncert: By-Pass, Stonebride, Wolfram i Baltazar

Ulaznice su u prodaji EVENTIM mreže, kao i u prodavnici FELIX Shop (TC Sremska). Cena: pretprodaja 300 din, prodaja na dan koncerta 500 din.

Sam festival je predviđen kao koncertna promocija novog albuma grupe By-Pass - "Pustinjom" uz nabrojane goste koji će takođe biti u prilici da se beogradskoj publici predstave sa novim pesmama i izdanjima.

* BY-PASS *

BY-PASS je pančevački bend koji je na početku karijere, tokom 90-tih, stilski bio pod uticajem Progressive Rock, Metal, Stoner Rock i Grunge-a, da bi se vremenom oblikovao u nešto što je po definiciji najbliže kombinaciji New Prog i Alternative Metal podžanrova. Na zvuk benda su najviše uticale grupe poput Tool, Soundgarden, Type O Negative, Deftones, Alice in Chains i Massive Attack.

INTERVJU: Vladimir Zdravković, By-Pass

* Stonebride *

STONEBRIDE nadahnjuje svet vlastitom filozofijom, zvukom, i predanošću muzici od hladne zime godine Gospodnje 2005. S vremenom postaju neuništivi 'live' entitet. Turneje, klubovi, festivali, obilaženje Europe uzduž i popreko, sviranje sa kvalitetnim bendovima, uključujući velikane srodnih pravaca: Karma To Burn, Suma, Kyus Lives!, True Widow, Colour Haze, Flu.ID, Glowsun, Truckfighters, Stinking Lizaveta, Master Musicians Of Bukkake itd., postavili su STONEBRIDE kao nezaobilaznu silu koju želite gledati uživo više puta. Brojka od preko 200 odsviranih koncerata u poslednjih nekoliko godina govori za sebe. Kombinovajući uticaje iz svega što mogu, pritom ostajući predani svom originalnom, zaraznom, zanimljivom muzičkom izražaju. Obojeni snagom bluza, alternativno/psihodeličnim vibracijamama, vođeni 'trance' osećajem, 'prog' momentima sa kretanjima u 'desert ', 'sludge' i 'doom Rock' vode.
Neobičan kotao vrhunskog ukusa. Prijatno! Uverite se sami, probajte kašičicu, pojačajte volumen. Dobrodošli u 'altertrance' stanje uma.

Bend će promovisati novi album pod imenom Heavy Envelope. Prvo kratkosvirajuće izdanje (32 min, 6 pesama), nakon 4 godine i zadnjeg albuma albuma Summon The Waves.

INTERVJU: Stjepan "Steps" Kolobarić, Stonebride

* Wolfram *

Wolfram je novosadski acid metal bend, čiji zvuk sadrži kako teške gitarske rifove, tako i dosta elektronike.
Nedavno su objavili svoj prvi spot za pesmu "Babel" i rade na drugom spotu. Album prvenac pod naslovom Music Of The Heathen će ugledati svetlost dana, do kraja godine.

INTERVJU: Marko Dorić, Wolfram

* Baltazar *

Baltazar je hard rock/alternative bend iz Istre osnovan 2005. godine upoznavanjem Husa i Lea, koji su svojim dosadašnjim radom i načinom života osetili potrebu za zajedničkim stvaranjem. U periodu od 2006. do 2009. u kućnom studiju snimaju pjesme za budući album. Te godine bend poprima puni oblik i počinje s nastupima, promovišući album nazvan "Nemirno dijete" (OSA Media, 2012.), koji dobija odlične kritike na mnogim muzičkim portalima u regiji. Tokom tri godine promocije Baltazar je svirao kao podrška skoro svim najvećim imenima regionalne rok scene, uključujući Majke, Van Gogh, Partibrejkers, Zabranjeno Pušenje, Atomsko Sklonište, Opća Opasnost, Psihomodo Pop, Krug (EKV) i Pozdrav Azri. Bend trenutno završava produkciju drugog albuma i priprema njegovu koncertnu promociju za zimu/proleće 2014/2015.

INTERVJU: Leo Anđelković, Baltazar

Pogledajte još