Reanimacija ubijenog navijača Crvene zvezde trajala pet sati

Marko Ivković Jagoda

Navijači Zvezde nisu mogli da uđu u dvoranu, jer je organizator prekršio dogovor i onemogućio im da kupe ulaznice, nakon čega je došlo do tuče i incidenata ispred dvorane, pa je intervenisala policija.

Dok je u toku bio meč između Galatasaraja i Crvene zvezde, ispred hale su navijači Galatasaraja kamenicama i bakljama gađali navijače crveno-belih, a došlo je i do fizičkih sukoba. U opštoj tuči, Ivković je zadobio smrtonosne povrede nožem.

Policija je brzo intervenisala, a turski "Hurijet" piše da su srpski navijači, napuštajući prostor oko hale, demolirali nekoliko vozila i izloga.

Tokom utakmice koju je Galatasaraj u usijanoj atmosferi dobio posle dva produžetka sa 110:103, navijači turskog kluba u nekoliko navrata skandirali su: "Kosovo, Kosovo".

Reanimacija trajala pet sati

Generalni konzulat Srbije u Istanbulu potvrdio je sinoć da je navijač Crvene zvezde dobio teške ubodne rane i da je odmah prevezen u bolnicu, gde je preminuo usled posledica povrede.

"Želim da naglasim da su se turski lekari borili kao lavovi za njegov život. Reanimacija je trajala pet sati, ali je na kraju zbog obilnog krvarenja preminuo", izjavio je konzul Zoran Marković.

On je čitav incident označio kao "gest neprijateljstva" i rekao da je organizacija bila minimalna.

"Ovo je jedan gest neprijateljstva, da u vreme kada se Srbiji zabada nož sa svih strana, u Turskoj bude zabijen nož u srce navijača iz Srbije. Događaj je tragičan, potresen sam", rekao je Marković.

On je ukazao da je konzulat Srbije bio u kontaktu sa turskom policijom
i da je upozoravao da je utakmica visokog rizika u pitanju, ali da njihovi apeli nisu prihvaćeni.

"Organizacija je bila na najmanjem nivou. Mi smo dva dana upozoravali da je to susret visokog rizika i da može doći do ovakve situacije... Mi sada radimo na tome da svi navijači bezbedno napuste teritoriju Turske u najkraćem roku", naveo je Marković.

Navijači Crvene zvezde u Istanbulu:

Izvor: Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.