Evo zašto treba da započnete dan sa toplom vodom i limunom

1. Jača imunitet
Limun je pun vitamina C i kalijuma. Vitamin C je odličan za borbu protiv prehlade, a kalijum stimuliše mozak i nervnu funkciju i pomaže u kontroli krvnog pritiska.

2. Uravnotežuje pH

Limun je alkalna hrana, verovali ili ne. Da, on je kiseo, ali u našim telima je alkalan (limunska kiselina ne stvara kiselost u telu), a alkalno telo je ključ dobrog zdravlja.

3. Pomaže kod mršavljenja

Limun je pun fiber pektina, koji pomaže u borbi protiv gladi. Takođe, dokazano je da ljudi koji drže dijetu sa više alkalnih svojstva brže gube težinu.

4. Probava

Podstiče varenje. Topla voda stimuliše digestivni trakt, dok je limun bogat mineralima i vitaminima koji pomažu da se telo oslobodi toksina.

5. Deluje kao blagi, prirodni diuretik

Limunov sok pomaže telu da se oslobodi neželjenog materijala, tako što podstiče mokrenje čime se brže izbacuju štetne materije.

6. Čisti kožu

Vitamin C iz limuna pomaže u borbi protiv bora i mrlja. Limun i voda čiste toksine iz krvi koja koži pomaže da ostane čista. .

7. Hidrira limfni sistem

Kada je vaše telo dehidrirano ili duboko dehidrirano (nadbubrežni umor), ono ne može obavljati sve odgovarajuće funkcijama, što dovodi do nakupljanja toksina, stresa i zatvora. Tada može da se dogodi da nadbubrežne žlezde zakažu, a one zajedno sa štitnom žlezdom stvaraju energiju, kao što i luče važne hormone, uključujući i aldosteron. Aldosteron je hormon koji reguliše nivo vode i koncentraciju minerala, kao što je natrijum, te vam pomaže da ostanete hidrirani.

Dakle, pijte čašu tople vode s limunom ujutro, mesec dana i vidćete da ta jedna čaša može da vam promeni ceo dan.

Recept je vrlo jednostavan - šolja tople (ne vruće) vode i sok od pola limuna.

Izvor: Žena sam ja

Pogledajte još