Ovo su opasne ljubavne lekcije kojima nas uče u filmovima

Najvažnija je strast

Ako prema nekome osećate intenzivnu strast, to znači da vam je on ili ona suđena - česta je lekcija ljubavnih filmova. U stvarnosti, taj mit može biti vrlo opasan jer nam seksualno privlačan može biti neko ko nam po brojnim stvarima ne odgovara, no može predstavljati izazov za ego, ideju da ga možemo menjati i slično, tvrde psiholozi. Hemija i strast su potrebni u ljubavnoj vezi u jednakom meri kao i slični pogledi na život.

Uvek treba tražiti nešto bolje

U životu postoji neograničen broj izbora i prilika, pa čak i ako ste sa partnerom s kojim vam je dobro, to treba da okončate ako vam se na putu nađe neko za koga mislite da bi vam mogao bolje odgovarati - još je jedan opasan mit. Po toj logici, život bi se sastojao od neprestanog traženja uzbuđenja i novih početaka, ali upravo nas lažni sjaj može privući da se upustimo u nešto novo i uzbudljvo, a odbacimo ono "staro što valja", a koje možda nećemo više naći.

Mišljenje porodice i prijatelja nije važno

Vas dvoje i vaša ljubav protiv celog sveta - čest je zaplet u filmovima koji prikazuju fatalne ljubavne priče. U stvarnom životu treba da se zapitate koje to osobine partnera ili partnerke ne uviđate, a oni koji vam žele dobro u životu vas na njih upozoravaju. Naravno, porodica i prijatelji vam ne trebaju birati partnera, ali minimum toga što trebate tražiti je da svi budu uljudni jedni prema drugima kao temelj normalnih odnosa.

Nikad ne odustajte

U ljubavnim vezama svađe mogu postati poprilično naporne, ali ako se zaista volite, ne bi trebali odustati - poruka je filmova koji govore o "teškim ljubavima". U stvarnom životu, najčešće je reč o konfliktnim odnosima u kojima ljudi ne funkcionišu na istoj talasnoj dužini, a zajedno proživljavaju više ružnih nego dobrih trenutaka - što ne može završiti "happy endom".

Za ljubav se treba žrtvovati

Ako se zbog partnera odreknete svojih snova, prijatelja, navika ili života - to će samo ojačati vašu ljubav i pokazati koliko vam je zaista stalo - jedna je od najopasnijih lekcija koju kao izgovor koriste mnogi koji se nalaze u lošim odnosima. To se može primeniti čak i u zlostavljačke veze, u kojima ljubav prestaje da bude nešto lepo, već donosi pritisak, nemir i stalnu tugu, a jedini razlog za ostanak u odnosu je neracionalna nada da će biti bolje.

Izvor: 24sata.hr

Pogledajte još