Portsmut osvojio prve bodove u sezoni

BEOGRAD, 3. oktobra 2009. (Beta) - Fudbaleri Portsmuta pobedili su Vulverhempton sa 1:0 i tako osvojili prve bodove u Premijer ligi.

Jedini gol na utakmici postigao je Hasan Jebda u 19. minutu. To su prvi bodovi za ekipu Portsmuta posle sedam uzastopnih poraza u prvenstvu.

I pored pobede, Portsmut je i dalje na poslednjem mestu na premijerligaškoj tabeli, dok su Vulvsi 16. sa sedam bodova.

Fudbaleri Portsmuta prošle nedelje nisu primili plate zbog loše finansijske situacije u klubu.

Fudbaleri Boltona i Totenhema odigrali su nerešeno 2:2, a londonska ekipa je dva puta stizala prednost domaćih.

Rikardo Gardner doveo je Bolton u vođstvo u četvrtom minutu, a Totenhem je izjednačio pola sata kasnije golom Nika Kranjčara, što je bio prvi gol hrvatskog reprezentativca za ekipu sa Vajt Hart Lejna od dolaska iz Totenhema.

Novo vođstvo domaćoj ekipi doneo je Kevin Dejvis u 69. minutu na asistenciju Tamira Koena, a konačan rezultat postavio je Vedran Ćorluka u 73. minutu posle korenera koji je izveo Kranjčar.

Hal siti pobedio je Vigan sa 2:1 i tako ostvario drugu pobedu u prvenstvu. Hal je oba gola postigao za osam minuta, prvi u 60. a strelac je bio Jan Venegor of Heselink, dok je vođstvo duplirao Đovani.

Jedini gol za gostujući tim postigao je Skot Sinkler tri minuta pre kraja utakmice.

Fudbaleri Barnlija pobedili su Birmingem sa 2:1 i tako ostali neporaženi na svom stadionu od kada su izborili premijerligaški status.

Golove za domaće postigli su Flečer i Andre Bajki, a strelac za ekipu iz Birmingema bio je Sebastijan Larson u poslednjem minutu utakmice.

Pogledajte još