Beko zna ko je pucao na njega?!

Biznismen je munjevito reagovao iako je već pogođen sa dva metka. Sačekuša je bila 14. novembra oko 17.15 sati ispred njegove kuće u Ulici Andre Nikolića na Senjaku.

Od druga dva se odbranio jer je odgurnuo vrata i tako udario napadača. Međutim, zbog tog napora ranjeni Beko je izgubio ravnotežu i pao na ulicu, a napadač se dao u beg.

Trag ženskog DNK koji je nađen na mestu zločina policija povezuje sa pokušajem ubistva Milana Beka. Za sada nije poznato da li je napad izvela ženska osoba koja je bila maskirana u muškarca, ili je to, ipak, delo pripadnika jačeg pola. Pištolj iz kojeg je pucano “bereta”, kalibra devet milimetara, koriste i vojska i policija, a jako je težak za žene.

Na Bekovu komandu “Beži!”, njegov vozač je i krenuo u rikverc i ranjenog gazdu odvezao u bolnicu. To su novi detelji rekonstrukcije zločina koje je policija dobila nakon što su u Urgentnom centru inspektori razgovarali sa ranjenim biznismenom.

Druge detalje, koji bi pomogli u otkrivanju motiva i identiteta izvršioca, policija od Beka nije dobila.

Načelnik beogradske policije Veselin Milić izjavio je da zbog tužilačke istrage ne može da kaže šta je Beko rekao inspektorima, ali je naglasio da “od njega nisu dobili očekivane smernice ili motive“. U MUP-u kažu za “Blic” da veruju „da Beko zna ko je i zašto pucao u njega”.

Milan Beko je juče izašao iz kritične faze i sada je van životne opasnosti.

- On je dobro, svestan je i komunicira - kažu doktori Urgentnog centra i navode da će se početkom sledeće nedelje znati kada će biti otpušten na kućno lečenje.

- Tvrdi da nije dobijao pretnje, da nije vozio blindirani automobil i da nema obezbeđenje, što je tačno i zbog toga oružani napad na njega i ne dovodimo u vezu sa poslom. Pre je verovatno da je pozadina pokušaja ubistva “lična stvar”, a na osnovu Bekovog ćutanja jasno je da zna o čemu se radi i da želi sam to da reši. To su razlozi zašto neće da sarađuje sa policijom - objašnjavaju u policiji.

Policija, međutim, vodi istragu i na dobrom je putu da identifikuje napadača.

- Neophodno je još mnogo analiza. Čeka se i uzorak DNK, pregledaju se video-snimci nadzora okolnih kuća u Andre Nikolića, bazne stanice svih poziva mobilne telefonije u poslednja tri meseca, a razgovara se i sa svim ljudima koji su bliski Beku - navode u policiji i podvlače da će hapšenje napadača i nalogodavca biti izvedeni tek kada se prikupe svi dokazi.

Veliki problem policiji predstavlja i to što su mnogi detalji zločina procurili u javnost, zbog čega će biti otežano poligrafsko testiranje osumnjičenih.

Izvor: Blic

Pogledajte još