fbpx

NEMA NOVCA: Ove zime nema klizanja na Adi i Trgu Nikole Pašića

Zbog besparice ove zime neće biti montirana klizališta. Ledena ploča na „Olimpu“, Starom Difu, Vidikovcu, „Delta sitiju“, verovatno Zemunu

- Kod nas najverovatnije neće biti klizanja - rekli su kratko iz JP „Ada Ciganlija“.

Nadležni su potvrdili da neće biti ni klizališta na Trgu Nikole Pašića, a razlog je isti kao pre dve godine - nema zainteresovanog pokrovitelja.

- To je veliki poduhvat, koji grad nije mogao da sprovede adekvatno bez učešća sponzora kao prethodnih godina - ističe Darko Glavaš, direktor „Beokoma“. - Niko nije bio zainteresovan da podrži taj program, te se on neće realizovati. Ipak, deca neće biti uskraćena za novogodišnje manifestacije tokom praznika.

Ljubitelji klizanja ipak će imati nekoliko lokacija za mala zimska zadovoljstva: SC „Olimp“ na Zvezdari, Stari Dif iznad Slavije, „Hepi ajs“ na Vidikovcu, a skoro je sigurno da će ledena ploča biti postavljena i u Zemunu i Mirijevu.

- Organizovaćemo škole klizanja i hokeja - ističe Marija Rajković iz SC „Olimp - Zvezdara“. - Od 1. do 19. januara, od 10 do 16 časova biće besplatno klizanje za učenike radnim danima uz đačku knjižicu.

VIDIKOVAC PRVI OTVARA VRATA
ZBOG temperatura koje led „ne trpi“, ne zna se tačan datum otvaranja klizališta. „Hepi ajs“ bi trebalo da startuje u subotu, Stari Dif sredinom sledeće nedelje, „Zamak“ na Zemunskom keju u decembru, a „Olimp“ pred Novu godinu.

Dobru ponudu sprema i Stari Dif.
- Obuka za klizače traje mesec dana, za sve uzraste i košta od 2.000 do 5.000 dinara u zavisnosti od broja termina - kaže Marina Jovanović, profesionalna klizačica. - Treniraćemo svakog dana po 45 minuta.

Na drugom kraju grada, na Vidikovcu, odmah pored „Mekdonaldsa“, biće postavljeno „srećno klizalište“.

- Na „Hepi ajsu“ puštaćemo muziku, napravićemo dobru i veselu atmosferu - kaže radnik Ivan Ćirković. - Zajedno sa instruktorima klizanje će biti 350 dinara. Imaćemo i akciju za mlade, pa će tokom raspusta cene do 11 sati biti 100 dinara za najmlađe, 200 od 11 do14 časova i posle toga standardno 300.

Iz TC „Delta siti“ su najavili da će, kao i ranijih godina, montirati klizalište, dok su u „Ušću“ odustali od takve ideje.

CENOVNIK

“OLIMP“
* 200 dinara (termin sat i po)
* 150 dinara (klizaljke)
* svakog dana 10.00 - 21.30
STARI DIF
* 200 dinara (termin sat i po)
* 200 dinara (klizaljke)
* svakog dana 10.00 - 22.00
“HEPI AJS“
* 300 dinara (termin dva sata)
* 150 dinara (klizaljke)
* svakog dana 9.00 - 23.30
NAPOMENA: Radno vreme podložno promenama.

POD KROVOM “PIONIR“ I “PINGVIN“
ONI koji žele da klizaju u zatvorenom prostoru na raspolaganju imaju dve atraktivne opcije - Ledenu dvoranu „Pionir“ i SC „Pingvin“ na Novom Beogradu. I tu ne moraju da brinu za visoke spoljne temperature...

Nadlanu / izvor: Novosti

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.