8 modnih pravila kojih se pridržavaju sve stajliš Francuskinje

Jedna od predrasuda koja vlada u modnom svetu je kako je francuski šik nemoguće iskopirati, odnosno da je vrlo teško izneti tu nonšalanciju koja prati odevnu kombinaciju svake stajliš Francuskinje poput Emanuel Alt i Karlolin de Magret.

Međutim, to apsolutno nije tačno. Od svih stajliš žena, Francuskinje su najjednostavnije i njihov look je možda i najlakše kopirati u sopstvenoj režiji. Ukoliko i dalje sumnjate u ovu konstataciju, mi vam donosimo nekoliko ključnih pravila kojih se pridržava svaka French devojka.

Zato, obratite pažnju i ovladajte sledećim pravilima ukoliko želite da vaš #look bude impresivan!

Manje je više

U slučaju Francuskjinja to stvarno jeste istina. Umesto da poseduju 15 pari jeansa, i jednako toliko belih košulja, cigarette pantalona, ove devojke u svom garderoberu imaju tek tri modela i to mahom klasičnog kroja koja idu uz bukvalno svaku majicu. Isti slučaj je sa cipelama, aksesoarima i džemperima. Uostalom, kada imate sužen izbor odeće onda definitivno možete da budete kreativniji u stilizovanju autfita.

Držite se klasičnih komada

Da, svi mi volimo suknje u cvetnom printu i asimetrične haljine apstraktnog printa, ali ukoliko se držite klasičnog kroja, bićete u prilici da ovladate stilom koji je pogodan za svaku priliku. Možda vam se na prvi pogled čini da je ovaj stil dosadan, jednoličan i bez karaktera, ali to je još jedna zabluda. Čista elegancija i prefinjenost se kriju upravo u klasičnom stilu koji može da bude krajnje sofisticiran, urban, chic i damski. Zato se pobrinite da u svom garderoberu imate nekoliko običnih pamučnih majici, belu košulju, džemper od kašmira, klasičan jeans, blejzer, baletanke i stiletto. Za dan nosite jeans i majicu sa baletankama, a uveče se samo preobujte u stiletto, dodajte svilenu košulju i takvi možete na večeru.

Kupujte odeću u netralnim bojama

To svakako ne znači da treba da imate samo odeću u krem, sivim i pastelnim nijansama, ali ta odeća svakako treba da dominira. Odevni komadi u neutralnoj boji lakše mogu da se kombinuju sa printom, prugama, i odevnim komadima u jarkim, trendi bojama. Kada kažemo neutralne, ne mislimo samo na pomenutu sivu i krem, već i na navy, crnu, sve nijanse smeđe. A kada vam je potrebno da osvežite malo svoj look, lako to možete da uradite birajući cipele ili ešarpu u nekoj jarkoj, intenzivnoj boji.

Kupujte kvalitetnu odeću

Umesto da u svom garderoberu imate 10 džempera od akrila koji izgledaju kao second hand, koji su pri tom koštali smešnu cifru, bolje da imate 2 do 3 kvalitetna džempera od vune, ili dobre kombinacije (vuna, pamuk i viskoza) koji će vam trajati nekoliko sezona. Takođe kada kupujete ove džempere birajte ih u netralnoj boji koja će moći uvek da se kombinuje s ostalim krpicama.

Minimalan broj aksesoara

Ukoliko želite svoj autfit da nadogradite nekim detaljem, to ne znači da vam je potrebna cela kutija za nakit da biste to uradili efektno i na najbolji mogući način.Obratite pažnju na sve te chic Parižanke kada šetaju pariskim bulevarima. Prvo obučne su u jednostavnu odeću koja im stoji kao da je sašivena za njih. Drugo, nose je u netralnoj, skoro pa monohromatskoj paleti. I treće imaju minimalan broj aksesoara na sebi. Sat i torbu u većini slučajeva. Uostalom, setite se šta je Koko Šanel rekla jednom “Pre nego izađete iz kuće, pogledajte se u ogledalo i skinite jedan detalj sa sebe.” A niko ne sme niti želi da ospori ovo pravilo modne kraljice.

Nosite kroj koji odgovara vašoj figuri

Ako vam neki model nije legao, odnosno kroj vam ne odgovara, nemojte da ga kupite! Veličina i kroj su itekako bitni. Da biste izgledali sređeno, potrebno je da vaše telo izgleda dobro. A kada kažemo dobro onda mislimo da vas odeća ne sputava, da vam kroj imponuje figuri, a ne da vam naglašava mane. Zato je najbolje pri kupovini da znate koje delove tela želite da naglasite i koji su vaši aduti kada je vaše telo u pitanju. Možda ćete tako otkriti da vam daleko bolje stoje suknje A kroja, a ne pencil kojih imate minimum 5 komada.

Svilene bluze

Možda svilene bluze ne spadaju u vašu definiciju klasičnih komada, ali one to jesu. Dok god se držite neutralne palate, svilene bluze mogu da budu vrlo chic i da traju nekoliko dekada, zato je poželjno da u svom garderoberu imate bar jednu svilenu bluzu s dugim rukavima. Ovakve bluze savršeno idu sa suknjama bilo kog kroja, kao i cigarette pantalonama. A preko njih možete bez problema da nosite blejzer.

Umesto statement ogrlice nosite statement kaput

Ovo verujemo niste očekivali, ali statement kaput može da bude savršen način da svima “zapušite” usta jednim efektnim vunenim kaputom s atraktivnom teksturom. To ne znači da vam je potrebno da svake godine kupujete uvek neki nov kaput, ali kada kupujete kaput imajte na umu koliko moćan ovaj komad može da bude.

cosmopolitan.rs

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.