DOKAZANO SEKSI Visoke potpetice su "smrt" za muškarce!

U seriji francuskih studija nedavno objavljenih u žurnalu “Archives of Sexual Behavior”, istraživači su ispitali način na koji vrsta obuće utiče na spremnost ljudi da pomognu nepoznatim ženama u nevolji.

U prve dve studije, žene su nosile ravnu obuću, štiklu od 5 ili štiklu od 9 santimetara. Imale su zadatak da na ulici za pomoć zamole 270 muškaraca i 180 žena. Dame koje su nosile visoke štikle imale su više sreće kod muškaraca, dok su žene bile spremnije da pomognu, bez obzira na visinu štikli.

U drugoj studiji su žene sa ravnom, niskom i visokom potpeticom imale zadatak da ispuste rukavicu u blizini prolaznika ili prolaznice. Istraživači su nakon 360 primera opet primetili da su muškarci spremniji da priskoči u pomoć ženama u visokim štiklama, dok visina pete nije imala nikakav uticaj na žene prolaznice.

Još jedna studija je pokazala mušku zainteresovanost za visoke pete: istraživači su eksperiment sa ulice prebacili u tri različita kafića i merili koliko je vremena bilo potrebno da 36 muškaraca priđe ovim ženama koje su sedele same. Ko bi pomislio – muškarci su pre prilazili ženama u vrtoglavim potpeticama.

Nije potrebno biti genije da bi se videlo o čemu se ovde radi. Štikle su neverovatno seksi i nesvesno se povezuju s atraktivnim ženama. Autori studije su zaključili da visina ženske štikle ima izuzetno moćan efekat na ponašanje muškaraca.

Izvor: telegraf

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.