TUGA U ŠKOLI Anastasiju su svi voleli, uvek je bila puna života

Sa njom u gimnaziju išla je i Milica Jokić (18), koja je nekako uspela da izađe iz automobila i da se spase.

Umesto buke tipične za pune školske hodnike, u Sportskoj gimnaziji bila je neobična tišina. Učenici su tiho pričali pognutih glava.

Mnogi su plakali, dok su drugi pokušavali bezuspešno da ih uteše. Neki su u rukama držali dnevne novine otvorene na stranama na kojima se pisalo o nesreći, i odmahivali glavom.

Za nastradalu Anastasiju, koja je išla u odeljenje I/3, njeni vršnjaci govore da je uvek bila nasmejana i puna života. Znali su je svi u školi i bila je veoma omiljena.

Majke njenih školskih drugarica došle su u školu i postavile na ulazna vrata čitulju sa njenim imenom i slikom. Đaci su gledali sa nevericom.

Zaposleni u školi i đaci sada najviše brinu kako će Milica, učenica IV/3 koja je uspela da ispliva iz Dunava, podneti smrt drugarice.

Za sve učenike su organizovani posebni sastanci sa školskim pedagogom i psihijtrom kako bi im se pomoglo da prevladaju tragediju.

Posebno se vodi briga o prijateljima nastradale Anastasije, kojih ima puno u Sportskoj gimnaziji.

Saobraćajna nesreća u kojoj su poginuli Anastasija Stajić (17), Nemanja Antić (18) i Miloš Janković (20) desila se u 3.50 sati na prilaznom kolovozu restorana “Carska ohota” na Adi huji.

POGINULI Miloš Janković, Anastasija Stajić, Nemanja Antić

Iz potopljenog automobila uspeo je da izađe vozač Dušan Jovanović, Luka Višnjić (20), kome je bila slomljena desna ruka, kao i Milica Jokić (18).

Jovanović je posle hapšenja proznao da je pio i njemu je određen pritvor.

Izvor: blic

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.