TUGA U ŠKOLI Anastasiju su svi voleli, uvek je bila puna života

Sa njom u gimnaziju išla je i Milica Jokić (18), koja je nekako uspela da izađe iz automobila i da se spase.

Umesto buke tipične za pune školske hodnike, u Sportskoj gimnaziji bila je neobična tišina. Učenici su tiho pričali pognutih glava.

Mnogi su plakali, dok su drugi pokušavali bezuspešno da ih uteše. Neki su u rukama držali dnevne novine otvorene na stranama na kojima se pisalo o nesreći, i odmahivali glavom.

Za nastradalu Anastasiju, koja je išla u odeljenje I/3, njeni vršnjaci govore da je uvek bila nasmejana i puna života. Znali su je svi u školi i bila je veoma omiljena.

Majke njenih školskih drugarica došle su u školu i postavile na ulazna vrata čitulju sa njenim imenom i slikom. Đaci su gledali sa nevericom.

Zaposleni u školi i đaci sada najviše brinu kako će Milica, učenica IV/3 koja je uspela da ispliva iz Dunava, podneti smrt drugarice.

Za sve učenike su organizovani posebni sastanci sa školskim pedagogom i psihijtrom kako bi im se pomoglo da prevladaju tragediju.

Posebno se vodi briga o prijateljima nastradale Anastasije, kojih ima puno u Sportskoj gimnaziji.

Saobraćajna nesreća u kojoj su poginuli Anastasija Stajić (17), Nemanja Antić (18) i Miloš Janković (20) desila se u 3.50 sati na prilaznom kolovozu restorana “Carska ohota” na Adi huji.

POGINULI Miloš Janković, Anastasija Stajić, Nemanja Antić

(old_image)

Iz potopljenog automobila uspeo je da izađe vozač Dušan Jovanović, Luka Višnjić (20), kome je bila slomljena desna ruka, kao i Milica Jokić (18).

Jovanović je posle hapšenja proznao da je pio i njemu je određen pritvor.

Izvor: blic

Pogledajte još