Međunarodna akademska radionica "Design Sprint"

Beograd, konstantna prekretnica drugačijih tradicija i običaja istoka i zapada, ovog decembra će postati grad dizajna, mesto spajanja različitih kultura, mnoštva raznovrsnih ideja i vizija mladih studenata željnih znanja o novim tendencijama u dizajnu, ali i druženja i upoznavanja sa vršnjacima iz Srbije.

Ciljevi ove radionice su pre svega edukativnog karaktera jer će učesnici, kroz rad sa nekim od najboljih grafičkih dizajnera i stručnjaka u svojim oblastima, biti motivisani da kroz kreaciju i inovativnost primene stečena znanja. Ovo je jedinstvena prilika za studente da razmene mišljenja i iskustva sa dizajnerima širom Evrope, podstaknu razvoj svojih ideja i kreativnosti i nauče nešto više na treninzima i predavanjima o grafičkom dizajnu, fotografiji, tipografiji, marketingu, web dizajnu i stvaranju vizuelnog identiteta.

(old_image)

Takođe, težimo promociji kulturnih običaja i obeležja Srbije, razmeni informacija o obrazovnim sistemima u Srbiji i drugim evropskim zemljama, kao i o mogućnostima za stručno usavršavanje u istim i promovisanju studentskih razmena koje Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Beogradu nudi studentima iz celog sveta.

Organizacioni tim će se potruditi da izabranim učesnicima prikaže naš grad i život u njemu na najlepši način, a u isto vreme će se upoznati i sa kulturno-istorijskim obeležjima grada, posetiti Muzej Nikole Tesle, Hram Svetog Save, kao i mnoge druge prestoničke znamenitosti.
Projekat je podržan od strane Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, Univerziteta u Beogradu, Grada Beograda i Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda.

(old_image)

Udruženje studenata elektrotehnike Evrope- EESTEC (Istek) osnovano je 1986. godine u Ajndhovenu sa osnovnim ciljem da unapredi međunarodnu saradnju studenata, kao i da studentima elektrotehnike Evrope omogući saradnju sa privredom, učešće na takmičenjima, stručne prakse i ostale vidove stručnog usavršavanja. Po svojoj prirodi, Istek je apolitična, nezavisna, neprofitna, volonterska, studentska organizacija koja okuplja studente organizovane u 53 lokalna komiteta iz 28 evropskih zemalja. Istek Lokalni komitet Beograd je punopravni član Udruženja od 2000. godine i trenutno je jedan od najorganizovanijih i najbrojnijih lokalnih komiteta u Evropi.

Više informacija o samom događaju možete pronaći na sajtu.

Pogledajte još