Amerika u plamenu nereda: Objavljen snimak ubistva dečaka!(VIDEO)

Američka novinska agencija javila je da se na snimku vidi kako se tamnoputi dečak igra replikom pištolja, povremeno razgovara mobilnim telefonom i na većem delu materijala izgleda kao dete koje se dosadjuje i "vrzma" po parku dečjeg igrališta tokom neuobičajeno toplog novembarskog popodneva.

AP navodi da je se na jednom delu snimka vidi da je dečak sedeo za piknik-stolom i u jednom trenutku ustao, dok mu je sa desne strane prišao policijski automobil, otvorila se suvozačka vrata odakle je policajac pucao u njega sa udaljenosti manjoj od tri metra.

"En-Bi-Si njus" (NBCNews) izvestio je da nema tonskog snimka ali da je predstavnik policije Ed Tomba saopštio da je policajac tri puta doviknuo da podigne ruke uvis.

Prema pisanju medija, na replici pištolja nije bilo narandžaste oznake koja ukazuje da pištolj nije pravi, a ni dispečer policijskoj patroli nije preneo reči dojavljivača da je u pitanju najverovatnije igračka.

Saopšten je identitet policajca koji je ubio Tamira i to je Timoti Leman (Loehmann), za kog se navodi da je 26-godišnji početnik koji je počeo da radi u klivlendskoj policiji u martu.

Drugi član patrole bio je 46-godišnji Frenk Garmbek (Garmback), koji u tom policijskom odeljenju radi od 2008. godine, navodi AP.

Obojica su na plaćenom odsustvu dok tužilac ne odluči da li će podizati optužnicu protiv njih.

Tomba naveo je da je snimak objavljen na zahtev porodice dečaka koji je preminuo u Klivlendskoj bolnici.

U saopštenju porodice ističe se uverenje da je "ova situacija mogla da bude izbegnuta".

Ubistvo dečaka u Ohaju dogodilo se usred protesta širom SAD zbog odluke Velike porote da ne pokreće krivični postupak protiv belog policajca koji je ubio nenaoružanog 18-godišnjeg mladića Majkla Brauna u Fergusonu u državi Misuri, 9. avgusta ove godine.

Frans pres izveštava da su ulice u tom predgradju Sent Luisa jutros mnogo mirnije posle dvodnevnih protesta i da je okupljenih par desetina.

U sredu je nekoliko demonstranata upalo u zgradu gradskih vlasti Sent Luisa a oko 200 okupljenih, napravili su improvizovano sudjenje policajcu.

Agencije izveštavaju da je guverner Misurija Džej Nikson odbacio apele na sazivanju nove porote, nakon što je prva odbacila pokretanje postupka protiv Darena Vilsona koji je pucao u Brauna.

Izvor: blic

Pogledajte još