fbpx

Za onlajn kritičare najbolji film United 93

LOS ANĐELES, 9. januara 2007. (Beta-Rojters) - Film "United 93", drama o jednom od četiri aviona oteta 11. septembra 2001, proglašen je za najbolje ostvarenje 2006, po izboru udruženja onlajn kritičara.

Film snimljen u stilu dokumentarca, u režiji Britanca Pola Gringrasa, (Paul Greengrass) priča o naporima putnika aviona Junajted erlanjza na liniji 93 da savladaju otmičare letelice koja se na kraju srušila u Pensilvaniji.

Udružnje onlajn filmskih kritičara je međunarodna organizacija novinara koji prate film za internet sajtove.

Nagradu za režiju oni su dodelili Martinu Skorsezeu (Scorseze) za "Dvostruku igru", pričo o bostonskim mafijašima.

Za glavne uloge nagrađeni su Helen Miren (Mirren) za lik britanske kraljice Elizabete Druge (Elizabth) u "Kraljici" i Forest Vitaker (Whitaker) kao diktator Ugande Idi Amin u ostvarenju "Poslednji kralj Škotske".

Njih dvoje su za te role već dobili nagrade udruženja njujorških kritičara, losandjeleskih kritičara, nacionalnog udruženja kritičara i nacionalne komisije za film.

Helen Miren i Forest Vitaker važe za velike favorite za Oskare. Nominacija za najpoželjniju holivudsku nagradu biće saopštene 23. januara, za pozlaćene statuete američke filmske akademije biće dodeljene 25. februara.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.