Muškarci potpuno ODLEPE ako vide OVO na ženi!

Nedavno su francuski naučnicii ustanovili da će muškarci pre obratiti pažnju na ženu i brže joj priskočiti u pomoći ako je u štiklama nego ako nosi cipele s ravnom potpetico.

Studija je sprovedena u četiri eksperimenta.

U prvom, u kojem je učestvovalo90 muškaraca, analizirali su se njihovi odgovori nakon što ih je 19-godišnjakinja u visokim potpeticama, a potom u cipelama s ravnom potpeticom zamolila da popune anketu o jednakosti polova. U drugom eksperimentu učestvovalo je 180 žena i 180 muškaraca. Četiri žene, u štiklama ili u ravnim cipelama od učesnika su tražile odgovore na pitanja o prehrambenim navikama. U trećem eksperimentu se proučavaola spremnost 180 muškaraca i 180 žena da priskoče u pomoć ženi koja je slučajno ispustila rukavicu na ulici. I ovog puta je žena naizmenično bila u visokim, odnosno niskim cipelama. I zadnji eksperiment sproveden je u kafićugde se pratilo ponašanje 36 mladića prema ženama u visokim potpeticama i onima koje su nosile cipele s ravnom potpeticom.

Rezultati istraživanja prvih triju eksperimenata pokazali su da su muškarci bili spremniji da pomognu ženi kada je nosila cipele s visokim potpeticama, nego kada je bila u ravnim cipelama, a četvrti je pokazao da muškarci u baru radije i brže prilaze ženi u visokim potpeticama.

Nije teško pogoditi zašto- žene u visokim potpeticama su atraktivnije za oko… Ostalo ostavljamo muškarcima! Uostalom pitate vaše partnere kakve žene tajno "Merkaju" dok šetaju gradom u vašem društvu.

Izvor: tportal.hr

Pogledajte još