Dani ludaje

Održava se drugog vikenda oktobra meseca u Kikindi. Predstavlja posebno mesto u turističkoj ponudi Kikinde, pa i čitavog regiona. 

Reč je o jedinstvenoj manifestaciji čiju osnovu čini zbor najtežih, najdužih i najneobičnijih plodova tikve, a tokom "Dana ludaje" na prostoru grada događa se mnoštvo kulturnih, umetničkih, folklornih, etno, gastronomskih i naučnih sadržaja. 

Kikinda je član svetske asocijacije ljubitelja tikava i njen glavni predstavnik za Istočnu Evropu. Upravo zato nastojimo da jedinstvenom manifestacijom turističku ponudu grada učinimo sadržajnom, raznovrsnom i privlačnom za turiste iz bližeg i daljeg okruženja. 

Organizatori manifestacije su Skupština opštine Kikinda i Turistički savez opštine Kikinda, a manifestaciju iz budžeta finansira SO Kikinda i donatori iz privrede grada. 

Manifestacija je uočena i na znatno širem prostoru i medijski praćena. Njene programe poseti oko 15.000 građana opštine Kikinda i gostiju. Učesnici programa su iz svih krajeva naše zemlje, a ima ih i iz inostranstva (Mađarska, Rumunja). 

Prva manifestacija je održana oktobra 1986. godine. Ovogodišnja manifestacija održava se 25. put od 9-11. oktobra.
 
Pogledajte kako je bilo prošle godine.

Pogledajte još