5 stvari koje muškarci nikada nisu naučili o seksu

Pozitivan pogled na seks

Šta znači biti pozitivan u seksu? Ne mislite da je to nešto zbog čega treba da se stidite ili što morate obavezno da imate. Na vreme shvatite da samo "da" znači "da" i da i vi sami imate pravo da kažete "ne".

Više od dva pola i jedne seksualne orijentacije

Čak i ako su vas u školi učili da je podela na muški i ženski pol striktna, treba da usvojite i pojam transrodnih osoba. U redu je ako ljudi ne mogu da se identifikuju s polom koji su dobili rođenjem i normalno je da vas (ili nekoga u vašoj okolini) ne privlači suprotni, već bilo koji pol.

Naučite šta je sigurniji seks

To znači da nećete apstinirati da biste bili sigurni. Treba da naučite da koristite kondome i da znate kako šljaka pilula. Takođe, tu su i drugi vidovi zaštite i forme seksa bez penetracije.

Reproduktivna edukacija

Momke treba naučiti da svako ima pravo da odluči šta će uraditi sa svojim telom i da odluka da li će trudnoća biti prekinuta zavisi prvenstveno od osobe koja je zatrudnela.

Emocije i raskid

Trebalo bi ih učiti o njihovim emocijama i šta sve bi mogli da osete pre, tokom i posle veze. Treba razbiti mit da muškarci sve moraju stoički da podnesu i da ne smeju da pokažu emocije, da od veze očekuju i traže samo jedno i da je promašaj neodopustiv.

Izvor: 24sata.rs


Pogledajte još