Srpski reprezentativci ubeđeni u pobedu nad Rumunijom

KOVILOVO, 5. oktobra 2009. (Beta) - Fudbaleri srpske reprezentacije istakli su uverenje su da će na subotnjem susretu sa Rumunijom pobedom obezbediti učešće na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi 2010. godine.

"Optimisti smo. Već smo na prvom susretu sa Rumunijom u gostima pokazali da smo bolji tim i nema razloga da sasad sumnjamo u naš kvalitet", rekao je na konferenciji za novinare u Kovilovu levi bek Ivan Obradović.

"Želimo da već u Beogradu proslavimo plasman na Mundijal... a to je san svakog igrača. Ze mene lično to bi bila kruna karijere. Nije mala stvar sa 21 godinom igrati na Svetskom prvenstvu", dodao je Obradović.

Slično mišljenje izneo je i Aleksandar Luković, koji je potvrdio da ceo tim željno iščekuje početak duela na stadionu Crvene zvezde.

"Znamo da Rumuni ne dolaze da izgube, već da se nadigravaju, da su rasterećeni, jer nemaju imperativ pobede, ali mi moramo da im stavimo do znanja gde su došli", naveo je Luković i ocenio da su "orlovi" dovoljno iskusni da se izbore sa pritiskom.

"Većina nas nastupa u najjačim evropskim ligama i stalno igra ovakve mečeve... Imaćemo i pun stadion, a svi volimo da igramo u takvim uslovima. Podrška sa tribina može samo da bude plus za nas, nikako negativan efekat, iako su mnogi i to pominjali posle utakmice sa Francuskom", rekao je Luković.

Srbija je u prošlomesečnom duelu s Francuskom u Beogradu propustila prvu šansu da eventualnom pobedom obezbedi plasman na Mundijal, pošto je, iako je skoro celu utakmicu imala igrača više, rezultat na kraju bio 1:1.

Jedini gol "orlovi" su primili posle greške golmana Vladimira Stojkovića, koji nije uspeo da ukroti šut Nikole Anelke, što je iskoristio Tijeri Anri.

"Taj kiks me uopšte nije poremetio, jer sam psihički jak, što je najbitnije. A svi grešimo, to je sastavni deo sporta. Nije to loša forma, jednostavno se desi. Ne valja samo kada se greške često ponavljaju", kazao je Stojković novinarima.

Bolji nastup na susretu sa Rumunijom očekuju i drugi fudbaleri reprezentacije.

"Kod mene se zna, samo pobeda dolazi u obzir. Nadam se da ćemo već u subotu proslaviti ono za šta se borimo godinu i po dana, a ne treba da sumnjamo da će momci dati maksimum pošto se zna koji je ulog", istakao je napadač Marko Pantelić.

"Znamo da i Rumuni žele da počnu da stvaraju novu atmosferu, da dokažu da su nezasluženo tu gde jesu, da nam pokvare slavlje. Ali, gledamo u svoje dvorište", dodao je Pantelić.

Vezista Zdravko Kuzmanović takođe je bio jasan u najavama.

"Sve mora da se završi u subotu. Zaslužili smo da odemo u Južnu Afriku, jer igramo dobro kroz cele kvalifikacije. Ako ponovimo partiju iz prethodnih mečeva, siguran sam da rezultat neće izostati", naveo je Kuzmanović.

Srbija je dva kola pre kraja takmičenja prva na tabeli Sedme grupe evropske zone kvalifikacija sa četiri boda više od drugoplasirane Franuske, jedine selekcije koja ima teoretske šanse da stigne "orlove". Rumunija je tek peta sa 10 bodova zaostatka za Srbijom.

Pogledajte još