Otkrijte male tajne: Šta oblik usana govori o vama?

Pune i široke usne

Strastvena. Moje, moje i samo moje! Kada vam se neko dopada, onda želite i da ga imate. U ljubavi vam je najvažnija sloboda i nezavisnost. Od partnera očekujete strast i odlučnost.

Pune, male usne

Romantična. Vi ste osoba koja sluša svoje srce, ali koja voli i da drami. Slaktorečivi ste, a od muškarca očekujete da vam ponekad priredi neko romantično iznenađenje.

Veća gornja usna

Dominantna. Sve ili ništa! U životu, pa i u ljubavi, za vas postoji samo jedan smer, onaj koji vama najviše odgovara. Uvek vodite glavnu reč i retko kada pristajete na kompromise. Uprkos tome, pored sebe želite da imate dominantnog muškarca koji je spreman na izazove.

Vaše usne su pune, a donja je malo deblja od gornje. Ivice su dobro izdefinisane. Ovakav oblik govori da ste rezervisani.

Šta govore o vama: metodična, promišljena, izuzetno intuitivna. Povremeno delujete stidljivo, ali to je samo privid. Volite da posmatrate osobe oko sebe i bez razgovora pokušavate da ih “pročitate”. Cenite tople i strastvene muškarce i tražite vezu u kojoj će vladati obostrano razumevanje.

Najlepše su: za definisanje konture usana, pre nanošenja karmina obavezno olovkom iscrtajte ivice. Boja bi trebalo da bude ista ili za nijansu tamnija od boje ruža. Ivice iscrtajte od sredine ka spolja. Kada namažete karmin, stavi i sjaj bez boje, ali samo na gornju usnu.

Boje: idealne su sve nijanse hladnoroze, od lila do ciklama. Birajte sedefaste ruževe, koji ističu punoću usana i odlično se uklapaju uz olovku. Za posebne prilike isprobajte veoma svetao karmin i ciklama olovku.

Vaše usne nemaju dobro izdefinisan oblik.

Šta govore o vama: vi ste kompletna žena, odgovorna, ubedljiva i intuitivna. Povremeno se dešava da pred drugim ljudima morate da dokazujete svoje vrednosti i očekujete njihovu potvrdu. Vodite računa o potrebama okoline i darežljivi ste. Zbog dinamičnosti i toga što ste sigurni u samu sebe često imate probleme sa partnerom. Pokušavate da ga stavite ispod sebe. Pokušajte više da se mazite.

Najlepše su: da bi istakla ivice usana i pojačala njihovu prirodnu boju, pokušajte sa trajnom šminkom. Kozmetički saloni nude uslugu tetovaže usana.

Boje: dajte toplinu i sjaj usnama toplim nijansama roze-koral, narandžastom. Koristite sjajne karmine koji će dati maksimalnu formu. Da bi boja usana bila intenzivnija, pre nego što namažete karmin nanesete tanak sloj bež tečnog pudera.

Imate prilično pravilne usne, forma im je produžena, a ivice dobro definisane, meke i harmonične.

Šta govore o vama: prezirete haos, preterivanje, osobe koje glasno pričaju. Veoma ste elegantni, sama svoja gazdarica, znate da reagujete sa stilom, čak i u najproblematičnijim situacijama. U vezi tražite nežnost i posvećenost. Volite da analizirate partnera, počevši od toga kako se oblači, pa sve do njegovog ponašanja. Ovo radite i sa prijateljima i decom. Budite oprezni, dešava se da ljudi misle da ste suviše kritički orijentisani.

Najlepše su: da bi vaše usne i kada zađete u godine ostala meka poput baršuna, morate ih ozbiljno negovati. Svakoga jutra uklonite izumrle ćelije tako što ćeš mekom i vlažnom četkicom za zube izmasirati usne. Zatim kao preventivu pojavi bora, namažite hranljivu kremu. Sačekajte da koža upije, namažite kakao buter, koji pravi zaštitni sloj.

Boje: odlično vam stoje sve tamne boje karmina. Možete da se igrate različitim nijansama braon, bordo, šljive. Za veče isprobajte bronzane tonove i preko njih sjaj. Nemojte da stavljate olovku, zato što ćete izgledati suviše vulgarno.

Imate male, ali lepo oblikovane usne. Ni suviše tanke, ni predebele.

Šta govore o vama: vi ste diplomatski tip, blago ste egocentrični, ali spremni ste da pomažete drugima. Potpuno savršena majka i supruga. Privlačite ljude svojom pričom i stavom. Zbog svega toga se povremeno osećate kao da živite u kuli od slonovače. U ljubavi prezirete stabilnost, a rutina vam je dosadna. Potreban vam je dinamičan, lucidan i nezvisan muškarac.

Najlepše su: idealna je šminka koja ih stavlja u prvi plan. Navlažite usne, nanesite tanak sloj svetlo bež tečnog pudera i preko toga tanak sloj pudera u prahu. Zatim iscrtajte konture donje usne olovkom boje mesa, stavite karmin prvo na sredinu. Na kraju nanesite sjaj.

Izvor: haber.ba, burek.com

Foto: yayimages