Vozač BMW-a smrti pokušao da se ubije u zatvoru

Jovanović je samoubistvo pokušao na dan kada je sahranjena Anastasija Stajić (16), jedna od žrtava kobne vožnje na Adi Huji.

-Dušan je bio u bolničkoj sobi na odeljenju psihijatrije. Iskoristio je trenutak kada u sobi nije bilo nikog od medicinskog osoblja i isekao se po ruci, i to pred pacijentima sa kojima je bio u sobi. Na njihove pozive reagovali su zatvorski čuvari i lekari, po čijem nalogu je Jovanović odmah prevezen u Klinički centar. Jovanoviću je u KC sanirana rana. Pošto posekotina nije bila duboka, ušivanje nije bilo potrebno, već je rana samo previjena – kaže za "Blic" izvor upoznat sa slučajem.

Zorana Vučićević, portparolka Uprave za zavodske sankcije izjavila je za "Blic" da Jovanovićev slučaj okarakterisan kao samopovređivanje i da on nije bio životno ugrožen. Ona nije želela da precizira kojim oštrim predmetom se Jovanović posekao.

Prema nezvaničnim informacijama, Jovanović je pokušao da prereže vene žiletom iz plastičnog brijača u zatvorskoj bolnici.

- Svestan sam toga kakvu sam tragediju izazvao, ubio sam tri prijatelja, i zato meni više nema života - rekao je navodno Jovanović.

Jovanović je u zatvorsku bolnicu prebačen dan posle određivanja pritvora zbog lošeg psihičkog stanja. Procena lekara je bila da on nije agresivan prema sebi zbog čega je stavljen u grupnu sobu sa ostalim pacijentima. Jovanović nije bio vezan za krevet, što je standardna procedura kada su u pitanju pacijenti za koje se proceni da imaju samoubilačke namere.

Izvor: Blic

Pogledajte još