PRAVDA U SRBIJI: Akumulatorom mu drobili lobanju i izbegli pritvor!

Beograđanin Vladimir Mavrenović (39) izašao je tog 9. decembra 2011. na pešačku stazu kod Hotela „Jugoslavija“ oko 20 sati da bi džogirao. Dobio je batine, lečio se dve nedelje u Urgentnom centru, huligani su ga udarali i akumulatorom po glavi, a za njega je neshvatljivo da su i dalje na slobodi, da ni dan nisu proveli u pritvoru.

Dok je trčao, prošao je pored dvojice mladića koji su uzvikivali „Partizan, Partizan“. Zaobilazi ih, a nakon nekoliko stotina metara vraća se ka „Jugoslaviji“. Odjednom zapaža da su ona dvojica mladića sela u automobil nedaleko od rampe i prolazi pored njih. Krupni mladić sa suvozačevog mesta počinje da dovikuje preteći: „Šta trčiš? Stani, bre, stani!“, uz mnoštvo psovki.

- Nastavljam da trčim, ali začujem zvuk lomljenja metala. Okrenem se i vidim da pokušavaju da pomere rampu i da me jure automobilom. Ne uspevaju i počinju da trče ka meni. Uspevam da im pobegnem i utrčavam u kućicu kod rampe ispred koje stoji čuvar - priča Mavrenović.

Vladimir govori čuvaru da zove policiju i zaključa kućicu. Bilo je, međutim, prekasno.

- Obilaze čuvara i kreću da me udaraju. Najpre pesnicama. Od siline udaraca padam na pod, ali udarci pljušte. Udaraju me keramičkom posudom koju su dohvatili. Njihova meta je samo moja glava, osećam da strašno krvarim. Huligan čupa akumulator video-nadzora i počinje njime da me udara. Čujem i osećam kako mi pucaju kosti lobanje. Čuvar kuka i viče da me ubiše - priča Vladimir.
Huligani automobilom beže krvavih ruku i odeće, a Vladimir završava u Urgentnom centru. Tamo je bio dve nedelje, prošao je dve teške operacije glave i oporavljao se pola godine.

Mavrenović u policiji mesec dana kasnije prepoznaje Stefana Kovačevića (24). Čuvar iz kućice je u iskazima potvrdio Mavrenovićeve navode. Huligan saučesnika nije otkrio i vodi se kao N.N. napadač. Mavrenović je ogorčen na tužilaštvo i sud jer Kovačević nije ni pritvoren i danas je na slobodi.

- Glavni pretres je odlagan četiri puta. Huligan dolazi bez advokata, laže da je imao tragediju u porodici. Sudija Ružica Živanović naseda na njegove laži. Na moje zaprepašćenje, tužilac Bojana Savović mu nudi sporazum da za 13 meseci zatvora prizna krivicu. On to odbija, jer želi da bude osuđen uslovno. Tužilac mu nudi pet meseci kućnog zatvora. Zapanjen sam i razočaran - kaže Mavrenović.

Izvor: blic

Pogledajte još