Sandra Perović

Godinama vodi hronike FEST-a. Iz Kana, Berlina, Venecije, San Sebastijana, Marakeša... donosi ekskluzivne emisije i intervjue sa najvećim svetskim glumačkim i rediteljskim imenima. Bila je član međunarodnog žirija kritike FIPRESCI u Kanu (2005) i Veneciji (2006). Najzanimljiviji sagovornici bili su joj Klajv Oven, Itan Houk, Brus Vilis.... a ima i onih koje ne bi ponovo intervjuisala, kao što su Katrin Denev, Emanuel Bear I Žilijet Binoš

1. Omiljena inostrana kuhinja i jelo?
 U mom slučaju reč je o internacionalnom trijumviratu. U marokanskoj ponudi to je tažin. U japanskoj „japanske raviole“. U francuskoj pod obavezno„foie gras“ (guščija pašteta).

2. Omiljeni restoran?
U Beogradu „Pane e vino“ i „Mao tao“.

3. Omiljeni kafić?
Absint... bio bi mi još draži kada bi se proredili oni kojima tamo mesto nije...

4. Da li pijete koktele i koje?
Ne preferiram ih, jer izazivaju najpre blagu omamljenost, a potom i glavobolju. Ipak, ne mogu ponekad da odolim „Melon martiniju“...ali samo onom koji mi naprave u Absintu i to sa „trešnjicom“, na kojoj neizostavno insistiram.

5. Omiljeno alkoholno piće?
Šampanjac ukoliko sam u Francuskoj, Proseko kada me put odvede u Italiju, Prošek ukoliko sam u Boki ili Dalmaciji.

6. Gde je po vašem mišljenju najbolji provod u gradu?
Bilo nekada u Beogradu i još se pripoveda... Ako bih morala da se opredelim za najpristojniji provod u aktuelnom trenutku, neka to bude Magacin, ali ponoviću... bio bi još bolji ukoliko bi počeli da izostaju oni koji nisu i ne treba da budu iz te priče.

7. Koji je vaš omiljeni grad u svetu i zašto?
Neka prvi bude kosmopolitski Berlin, jer negde po bojama, klimi i arhitekturi podseća na dom, na Beograd. Drugi na skali je London, jer se i sada, uprkos protoku vremena, oseća moć nekadašnje imperije, pa se i ja shodno tome u britanskoj prestonici moćno osećam. Na treće mesto je pao, do nedavno za mene neprikosnoveni Pariz. Iako sam ga možda izgustirala, ipak ga volim.... vežu me lepe uspomene i divni trenuci sa nekim ko mi je jako drag i važan u životu.

8. Omiljeni modni kreator?
Od domaćih autora izdvajam Draganu Ognjenović i Batu Spasojevića. Iz bogate inostrane ponude, uvek bih se opredelila za Vivijen Vestvud.

9. Kakav je vaš stil života u jednoj reči?
Energičan!

10. Šta je najvažnije u životu?
Biti i ostati zdrav i u fizičkom i u psihičkom smislu.

11. Omiljeni parfem?
Toliko ih je bilo omiljenih, kada krenem u preračunavanje od 15-te. godine. Pasija je počela sa Ungarovom Divom. Zatim su se intenzivnim ritmom smenjivale arome dva do tri puta u sezoni... Zbog tolike količine konzumiranja najrazličitijih mirisa već sam duže vreme u fazi svojevrsnog „overdose-a“. Ipak, večernji izlazak ne mogu da zamislim bez sada diskretnog prisustva aromatične aure. Posle EUPHORIE, ponovo sam se vratila staroj ljubavi iz CK kolekcije... OPSSESIONU-u.

12. Koja vam je omiljena marka automobila i šta vozite?
Od detinjstva sam, zbog tate emotivno vezana za Pežo, jer je on samo Pežoe, koje naziva francuskim limuzinama i kupovao. Na njemu sam kasnije i učila da vozim i dugo ga vozila. Trenutno apstiniram od vožnje...

13. Kojim sportom se bavite, a kojim biste voleli?
U kontekstu relaksacije tela, održavanja kondicije i dobre figure, idem na vežbe dr Feelgooda. Inače najviše volim plivanje, koje je ujedno i moja jedina sportska ljubav. Pravim i skijaške izlete, ali po moru!

14. Kakve satove volite, digitalne ili klasične i zašto?
Isklučivo nosim satove Kelvina Klajna i Done Karan koji su dizajnirani kao komadi nakita, tačnije kao narukvice. Neizostavno moraju biti srebrni.

15. Da li verujete u ljubav na prvi pogled?
Sve zavisi ko je akter s druge strane. Vreme nepogrešivo, uvek pokaže da li je to stvarno bila ljubav ili trenutni trip ili hir.

16. Šta je vaš najbolji afrodizijak?
Filmovi omiljene žanrovske provenijencije i muzika koja me nadahnjuje, uključujući i njeno povremeno izvođenje na klaviru (mojoj drugoj ljubavi posle filma)... naravno, kada sam posebno inspirisana.

17. Šta mislite o sex-u za jednu noć?
Ništa u životu ne volim ukoliko ne postoje emocije.

18. Ko je po vašem mišljenju najseksipilnija muška i ženska osoba sa javne scene?
Britanski glumac Klajv Oven, jedan od najharizmatičnijih muškaraca koje sam ikada upoznala, neverovatno prodornog „zelenog“ pogleda. Od žena s kojima sam imala prilike da se sretnem i razgovaram „in vivo“ Monika Beluči sigurno spada među najseksipilnije.

19. Vaša formula za uspeh?
Energija, upornost, zdrave ambicije i prirodne predispozicije.

20. Ko je idealna žena/muškarac?
Ako apstrahujemo imaginarne likove u filmlovima, nema ih planeti Zemlji. Možda na nekoj drugoj stanici u svemiru koju još nismo spoznali.

21. Šta je za vas hedonizam?
Šoping - u dobro, i u manje poznatim destinacijama. Uživanje u vešto kreiranoj hrani u prijatnom ambijentu. Dugo izležavanaje na suncu, boravak u moru i na moru... brza vožnja skuterom po bokokotorskom zalivu, dok se ne isprazni rezervoar.

22. Da li ste tetovirani, šta mislite o tome i šta biste tetovirali na svom telu?
Ne preferiram tetovaže. Asocijacije su raznolike - počev od onih „vojničkih“, „mornarskih“ s porukama o večnoj vernosti ili neuzvraćenoj ljubavi. Uprkos vizuelnoj metamorfozi i usavšavanju raznih tehnika, i dalje na mene raznoliki tatui ostavljaju utisak primitivnog čina nasleđenog od neke plemenske zajednice...

23. Da li imate poroke i koje?
Da i to veoma strašan i poguban za moju figuru! 1. slatkiši 2. slatkiši 3. slatkiši... A među njima glavne uloge imaju krem brule, čokoladni musevi i suflei i najrazličitiji voćni tartovi. Još ako se pridodaju i one sporedne „slatke“ uloge...

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.