Sećate li se ovog momka, žario je i palio bivšom Jugom!(VIDEO)

Danijel Popović je crnogorsko-hrvatski pevač. Pravo ime mu je Milan Popović, a umetničko ime Danijel izabrao je po dedinom imenu. Pevačku karijeru je napravio u Hrvatskoj, u Zagrebu, u kojem živi od 1977. godine.

Posle nekoliko godina bavljenja muzikom, 1982. godine objavio je svoj prvi album "Bio sam naivan".

Na Pesmi Evrovizije učestvovao je 1983. godine, osvojivši pesmom Džuli 4. mesto sa 125 bodova. Prethodno je kao predstavnik Televizije Zagreb na Jugoviziji pobedio ispred favorita Lepe Brene koja je predstavljala TV Novi Sad.

Muziku je napisao sam Danijel, stihove je napisao Mario Mihaljević, a aranžman Mato Došen. LP "Džuli" prodat je u, za tadašnje prilike neverovatnom i do danas neponovljivom tiražu od 800.000 primeraka. Pesma je bila i evropski hit, ali i pored toga, on nije uspeo da napravi međunarodnu karijeru.

Krajem 1980-ih njegova karijera opada. 1991. godine nastupio je na poslednjoj Jugoviziji sa pesmom "Daj obuci levisice" i osvojio 2. mesto, sa dva boda zaostatka za pobednicom Bebi Dol.

Uživao je i bežao od obožavateljki

Krajem 1991. godine bio je deo hrvatskog Band Aida. Ostao je u Hrvatskoj. U Zagrebu je otvorio studioi radio produkciju. Na Sunčanim skalama nastupa 2001. godine, a 2005. se je preselio u Crnu Gorua, nadajući se buđenju svoje karijere. Kasnije je učestvovao u rialitiju "Farma".

Sarađivao je sa Đorđem Novkovićem, Mariom Mihaljevićem, Rajkom Dujmićem, Alkom Vuicom...

Danijel Popović se vratio na scenu i govori gde je bio sve ovo vreme. U medijima obeležen ženama i hitom "Džuli", Danijel je progovorio kako je on doživeo celu situaciju i kako 30 godina nakon svog najvećeg hita nije srećan čovek.

Izvor: nadlanu/index

Pogledajte još