Mog sina (13) su seksualno zlostavljala četiri muškarca koja je upoznao na internetu!

Seksualno zlostavljanje deteta noćna je mora svih roditelja, ali zbog nepažnje ovih roditelja njihov sin je to doživeo u njihovoj kući, skoro pred njihovim nosem.

Ben je imao samo 13 godina kad je bio žrtva pedofila koji su ga našli na internetu, a posle i seksualno zlostavljali.

Njegovi roditelji, koji su počeli da brinu zbog toga što je postao povučen, otkrili su za to tek kada su čuli razgovor između Bena i jednog od pedofila.

Ono što je bilo posebno strašno jeste to što su roditelji shvatili da njegovi zlostavljači imaju i psihičku kontrolu nad njim, pa su morali da potraže podršku za svog sina.

Obratili su se Meri Kolins fondaciji, jedinoj organizaciji u Velikoj Britaniji koja je posvećena pomaganju deci koja su seksualno zlostavljana i eksploatisana.

- Shvatili smo da imamo problem sa sinom kada smo videli da je veoma nesrećan. On je u leto 2010. na Fejsbuku objavio da je gej, a u narednim mesecima bio je izrazito nesrećan i nemiran. Mi smo mislili da se samo bori sa svojom seksualnošću. Znali smo da se nešto dramatično promenilo u njemu, ali mi nismo videli šta. Prestao je da priča sa nama, ali ja sam sve vreme slušala i gledala šta radi – priča Benova majka.

Pošto nisu mogli da dopru do njega, samo su ga iz daljine nadgledali. Tek u januaru 2011. otkrili su sa čim se Ben borio.

Ukoliko želite da pročitate još dirljivih porodičnih priča i ljubavnih ispovesti, ukoliko želite da pročitate o iskustvima drugih koja i vama mogu da pomognu, posetite Portal Žena.

- Jedno veče smo legli u krevet, a ja sam ga čula kako priča u sobi. Ustala sam i jasno sam čula kako kaže „sešću na voz“, a sa druge strane sam čula glas muškarca. I odmah sam znala o čemu se radi – priseća se ona.

Šokirana i u grču da što pre nešto uradi, odlučila je da pozove policiju, ali su joj oni rekli da joj ne mogu pomoći, zbog čega su Benovi roditelji odlučili da se obrate školi, koja je aktivirala socijalnu službu.

- Oni su rekli našem sinu da smo mi čuli razgovor. Bilo je užasno, nije hteo da priča sa nama. Socijalna služba tražila je njegov telefon. Dva lokalna policajca su se rvala sa njim da mu oduzmu telefon. Na kraju je završio jecajući u ćošku sobe. Samo je želeo svoj telefon, jer su mu zlostavljači toliko okupirali um da nije mogao da se suoči sa činjenicom da neće biti u kontaktu sa njima. Ranije toga dana našla sam na njegovom laptopu fotografije na kojima je go, gde se sam fotografisao. Jedan od policajaca pričao je sa njim, a kada je izašao iz sobe, rekao nam je da je naš sin imao seksualne odnose sa četvoricom muškaraca. Ceo svet nam se srušio – priča ova majka.


Benovi roditelji su se našli u nepoznatom svetu, okruženi policajcima u pokušaju da podignu tužbu protiv pedofila koji su im zlostavljali sina.

Ben ide na savetovanje, ali njegovi roditelji nisu zadovoljni brzinom kojom policija radi na pronalaženju krivaca.

- Znamo ime jednog od muškaraca koji su ga zlostavljali, ali on je uhapšen tek posle sedam meseci. Previše sporo ih hvataju – kaže ona.

Iako su neki od muškaraca odgovornih za Benovo zlostavljanje završili u zatvoru, nekima se još uvek sudi.

- Sve je samo pitanje vremena i upornosti i sve zavisi od toga koliko oni koji odlučuju o svemu obraćaju pažnju na psihičku štetu nanetu našem sinu – objašnjava majka.

Tink Palmer, izvršni direktor Meri Kolins fondacije, koji je pružao podršku porodici, objašnjava da Benova priča nije jedinstvena.

- Veoma malo studija je sprovedeno na temu dece koja su zlostavljana, a naročito je malo podataka o onima koji su svoje zlostavljače upoznali preko interneta. Ipak, poznato je da to drastično loše utiče na emocionalni razvoj žrtava. Zbog toga što je svima dostupan, internet je jedan od najlakših načina za pronalaženje žrtava i u budućnosti će sigurno biti sve više ovakvih slučajeva. Naš cilj je da pomognemo žrtvama i njihovim porodicama – kaže Tink Palmer.

Nadlanu / izvor: žena.blic

Pogledajte još