Premijera filma PETI LEPTIR

„Peti leptir“
Premijera 3D filma
Velika dvorana Sava centra
23. decembar, 18h i 20.30h
Cena ulaznica: 500,00 dinara
Režija: Milorad Milinković
Uloge: Ognjen Orešković, Petar Racić, Marija Radojković, Mihajlo Milidragović, Jelena Đukić, Ljubomir Bandović, Goran Radaković, Lana Karaklajić, Marko Janketić, Mina Nikolić
Scenario: Sara Radojković
Po romanu Uroša Petrovića “Peti leptir”
Producent: Slavoljub Gnjatović

Premijera prvog srpskog 3D filma „Peti leptir“ biće istovremeno i prva 3D projekcija u najvećoj beogradskoj dvorani. Posebno za ovu priliku biće postavljeno najveće platno od 200m2 kao i snažni 4K projektor. Ozvučenje će biti dodatno pojačano kako bi gledaoci imali puni doživljaj.

Snimanje je obavljeno na lokacijam u Beogradu i na Tari tokom jula i avgusta meseca. Film je režirao Milorad Milinković (Mrtav ladan, Potera za Sreć(k)om, Čitulja za Eskobara), a glumačka podela je interesantna kombinacija nekih od najiskusnijih glumačkih zvezda (Tanja Bošković,Mihajlo Janketić, Marko Nikolić) i početnika koji se po prvi put pojavljuju na filmu u ulogama dečjih junaka (Ognjen Orešković, Petar Racić, Marija Radojković, Mihajlo Milidragović). Ekipu kompletiraju Jelena Đukić, Ljubomir Bandović i Goran Radaković. Poseban kuriozitet je da se u filmu pojavljuju i Lana Karaklajić, ćerka Tanje Bošković, Marko Janketić, sin Miše Janketića, kao i Mina Nikolić, ćerka Marka Nikolića.

Iako je roman Peti leptir pisan pre svega za decu, tekst je u prilagođavanju za drugi medij pretrpeo adaptaciju kojom su potencirani filmičniji segmenti romana, čineći ga tako interesantnim za sve slojeve gledalaca. Ova moderna bajka sa elementima avanture i mitske borbe dobra i zla, vodi nas u jedan magični svet do granice onostranog, u kome će Aleksa, dečak sa darom čistih očiju, odigrati svoju najvažniju ulogu u životu.

Upotreba 3D tehnologije, po prvi put u srpskom filmu, dobila je puno opravdanje zbog spektakularnih pejzaža planine Tare i velike pažnje posvećene scenografiji, tako da film predstavlja i vizuelni doživljaj.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.