Dinkić: Moguće prepoloviti stopu nezaposlenosti

BEOGRAD, 9. januara 2006. (Beta) - Predsednik G 17 plus, Mlađan Dinkić, rekao je danas da je moguće prepoloviti stopu nezaposlenosti u Srbiji, pod uslovom da "stručnost bude ispred politike".

Na konvenciji u Obrenovcu, Dinkić je ocenio da je stopu nezaposlenosti moguće prepoloviti "na isti način na koji su stručnjaci iz Narodne banke Srbije i Ministarstva finansija uspeli da stvore jak dinar i uvedu red u bankarski i poreski sistem".

Lider G 17 plus je rekao da želi da u Srbiji ima više posla i pravde, jer "ekonomija ne može da napreduje brzo ako pravosudni sistem zaostaje".

"Ne može biti govora o evropskim standardima u pravosuđu ako je potrebno 10 godina da bi se dobio običan spor pred opštinskim sudom ili ako sudije ne znaju da sude u procesima privrednog kriminala", istakao je on.

Dinkić je rekao da treba pružiti šansu i mogućnost za obuku onima koji žele da uče, a ne da se poverenje ukazuje onima koji sude da bi uzimali novac.

On je poručio da stranke koje ne žele da se zamere moćnima i koje ne žele da stanu iza predloga o zapleni i zamrzavanju imovine stečene korupcijom i kriminalom, ne treba da se bave politikom.

Pogledajte još