100 godina šminkanja u jednom minutu: Od ženstvenosti do pućenja za selfi

Svaka decenija u proteklih sto godina imala je svoje trendove, a razlika je očigledna ne samo u šminci i frizuri, već i u ponašanju.

Dok su na početku prošlog veka među damama vladale ženstvene frizure, skromnost u držanju i minimalni mejkap, stotinu godina kasnije zavladala je potpuna promena, u svakom smislu!

Žene se napadno i šminkaju i ponašaju, što potvrđuju i pomamom za selfijem koja je postala neizostavan deo života, čak i opsesija mnogih mladih devojaka.

Da ne bude zabune, bilo je tokom 40-ih i 50-ih dosta koketa, koje su ajlajnerom i jarkocrvenim ružem izgrađivale svoj pin - ap stil, ali složićete se da je ipak postojala granica pristojnosti.
A tu su i neizostavne hipi 70-e i preterivanje sa lakom za kosu kako bi natapirani pramenovi što duže ostali takvi tokom 80-ih, koje naspram svih današnjih preterivanja među devojkama deluju gotovo naivno.

Kada odgledate snimak koji nas vodi kroz sve decenije proteklog veka (kada je doterivanje dama u pitanju), vratite se za trenutak na početak i uporedite koliko se drastično menjao i stav devojaka.

Nadlanu / izvor: Stil

Pogledajte još