Za utorak, 6. oktobar 2009. godine

BEOGRAD, 6. oktobra 2009. (Beta) - Dnevni listovi u Srbiji na naslovnim stranama danas najviše pišu o navijačkom nasilju, ekonomiji, najavljenoj finansijskoj pomoći Rusije Srbiji.

ALO - Za list govori pevač Džoni Štulić "Neću hrvatski pasoš, a srpski mi ne daju". Pod naslovom "DS-u ne smeta Sloba u vladi" list piše da se u kabinetu ministra za infrastrukturu Milutina Mrkonjića nalazi deo posvećen nekadašnjem lideru SPS-a Slobodanu Miloševiću.

BLIC - O zloupotrebama u zdravstvu Srbije u tekstu "Pacijente lečili mrtvi lekari". O svađi policajca i vozača Hitne pomoći pod naslovom "Policajac polomio lobanju vozaču Hitne pomoći". O navijačkom nasilju list prenosi tvrdnje ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića: "Vođe navijača u službi stranaka".

VEČERNJE NOSVOSTI - O finansijskoj pomoći Rusije Srbiji u tekstu "Milijarda od Rusa". Za list govori ministar odbrane Dragan Šutanovac: "I tajne u stroju". "Protiv raka i zakonom" o tome da će od sledeće godine skrining pregledi biti obavezni. O velikom intresovanju za dotirane kredite pod naslovom "Još nema dovoljno stanova".

GLAS JAVNOSTI - O kreditu koji je Rusija odobrila Srbiji pod naslovom "Medvedev donosi milijardu evra". Za list govori teniser Viktor Troicki "A sada protiv Đokovića".

DANAS - O procenama smera grčke politike posle izbora pod naslovom "Pritisak na Atinu da prizna Kosovo". O navijačkom nasilju u tekstu "Balkan - navijačko bure baruta". O ekonomskoj slici postpetooktobarske Srbije pod naslovom "Moglo je i bolje". "Primena ŠP kao olakšica za kandidaturu" je tekst o očekivanjima Srbije od predstojećeg zasedanja Saveta ministara EU.

KURIR - "Plata na platu" o zloupotrebi službenog položaja člana Upravnog odbora Zdravstvenog centra Užice. O pomoći Rusije Srbiji pod naslovom "Stizu pare!".

POLITIKA - O penzijama srpskih penzionera u tekstu "Nema smanjenja penzija". Za list govori predsednik Upravnog odbora EPS-a Aca Marković: "Možemo da plaćamo struju siromašnima". O istrazi protiv pevačice Svetlane Ražnatović pod naslovom: "Stigla strana dokumentacija u istrazi protiv Svetlane Ražnatović".

PREŠ - O novom zločinu u Srbiji na koji sumnja policija u tekstu "Manijak sidom zarazio deset devojaka?!". Za list govori gradonačelnik Beograda Dragan Đilas: "Zbog huligana ću zatvoriti halu Pionir".

PRIVREDNI PREGLED - "Ruska milijarda do kraja godine" o najavljenoj pomoći Rusije. O dogovoru sa Svetskom bankom pod naslovom "Dinkić: Svetska banka daje Srbiji 400 miliona dolara".

Pogledajte još