5 saveta za idealan hod u štiklama

Najlepši par za lagan korak na visokoj peti

Kako bi se osećali i izgledali poput kraljice uskočite u štikle koje obožavate. Ali ukoliko se ne usuđujete odmah na početku da uskočite u štikle svojih snova pokušajte sa popularnim patikama Izabel Marant. Daju visinu, a u njima je ipak malo lakše svladati veštinu hoda na dodatnim centimetrima.

Silikonski dodaci za obuću

Ovaj trik bi mogao da vam da i udobnost i stabilnost pri hodu. Silionski dodaci za visoke potpetice učiniće vaš hod lakšim samim tim što će vam omogućiti da ne osećate bol i pritisak na prstima.

Odmor u udobnoj fotelji

Hodati u visokim petama zna da bude naporno kako za noge tako i za kičmu. Zato kad god imate priliku sedite i odmorite se. Na taj način dajete svojim stopalima priliku da se odmore, a i pokazujete seksi noge u ubistvenim štiklama.

Gracioznost od glave do pete

Hodati graciozno u visokim potpeticama lepo je iskustvo koje menja držanje tela. Naime, menja se položaj kukova, uključeni su trbušni mišići, a uz malo volje, u štiklama ćete izgledati veoma elegantno. Sve što trebate da uradite je da zabacite ramena unazad, uvučete stomak i podignete glavu. S vremenom i vežbom pronaći ćete balans. A upravo je vežba i ključ savršenog nošenja štikli. Obujte ih dok ste u stanu i kada jednom svladate balans - vreme je za izlazak u javnost. Svakako imajte na umu da je korak u štiklama malo kraći, jer vas visoke potpetice prirodno teraju da hodate sporije i ženstvenije.

Različite površine su zasebna iskustva

Kako biste stekli dodatno samopouzdanje probajte da hodate u štiklama na različitim površinama. Nije isto hodati po parketu, 'nabadati' na asfaltu ili pokušati da pretrčite travnatu površinu. Što više površina isprobate osećaj sigurnosti će biti veći.

Savet plus: Nezgode se dešavaju

Čak se i moćna Naomi Kembel spotakla i to na reviji Vivijen Vestvud 1993. Pa šta onda, nevolje se dešavaju. Ako doživite sličan scenario nemojte da se obeshrabrite i pomislite kako ste osuđeni na ravne cipele. Ustanite, nasmejte se i samo napred.

cosmopolitan

Pogledajte još