TAKSISTA NALETEO NA PREGAŽENU ŽENU: Kunem se, nisam video telo na putu!

Stevan Carević (57), taksista iz Novog Sada, rekao je policiji da se kune da nije video telo žene na putu preko kojeg je prešao posle saobraćajne nesreće na Somborskom bulevaru u Novom Sadu.

Carević tvrdi nije video ni ko je udario Mariju Milišić (28) i da je naleteo na telo.

Kako saznajemo, taksista je bio u teškom psihičkom stanju, sve vreme je u policiji govorio da nije kriv i da se telo odjednom stvorilo ispred njega.

- On nije video udaranje niti je uočio koje je vozilo u pitanju, kao ni to da je neko oboren na kolovozu, pa joj je bukvalno prešao preko glave. Dvadesetak metara dalje se zaustavio, prišao da pomogne nesrećnoj ženi, ali njoj nije bilo spasa - dodaje izvor iz istrage.

Stevan je inženjer, ali se taksiranjem bavi već 20 godina i član je udruženja „Pan taksi“.

- Nije dugo mogao da nađe posao u struci, pa je počeo da radi kao taksista. Tako je vremenom i ostalo. Znam da je pažljiv vozač i da je izbegavao da vozi noću, naročito u kasnim satima. Pretpostavljam da se kobne večeri vraćao kući - kaže njegov poznanik.

Stevan je juče u nekoliko navrata izbegao susret s novinarom.

- Stevan nije kod kuće, a i da je jeste, ne želi ništa da priča. Šta bi on imao da kaže kad nije on kriv, nego taj prvi vozač. Nije video telo na putu. Imajte razumevanja, u velikom je šoku - rekla  je ženska osoba preko interfona u stanu u Ulici Kalmana Langa.

Kamere nisu snimile

Policija nastavlja potragu za crnim džipom za koji se veruje da je prvi udario Mariju.

- Protiv vozača taksija biće podneta krivična prijava zbog ugrožavanja bezbednosti javnog saobraćaja. I dalje se traga za vozilom koje je izazvalo udes. Zasad je provereno dosta vozila, ali i dalje se proverava. Problem nam predstavlja to što kamere koje su postavljene na jednom od kafića u blizini mesta tragedije ne pokrivaju kolovoz, već samo ispred zgrade - kaže izvor.

Suprug poručio odbeglom vozaču

JA ĆU TI LIČNO PRESUDITI!

Milan Ðarmati, suprug nastradale Marije, pripadnik je novosadske Žandarmerije. Na njegovom Fejsbuk profilu kolege i prijatelji su mu izjavili saučešće.

- Ćerkica je zasad dobro, rekao sam joj da je mama otišla daleko da radi. Ali nema više mog anđela, moje ljubavi, koja nije mrava zgazila kroz život. Veoma mi je teško što dobri ljudi stradaju. Bože šta uradi! Neće ti država suditi, ja ću ti lično presuditi - napisao je Milan na svom profilu.

Činjenice

POKOŠENA NA BULEVARU

- Nesreća u kojoj je stradala Marija Milišić dogodila se u ponedeljak oko 18 časova

- Marija, koja je radila u kafani, izašla je da kupi cigare

- Kad je pretrčavala bulevar, na nju je naleteo najpre džip, a potom ju je pregazio i taksista

- Marija će biti sahranjena danas na novosadskom Gradskom groblju

Izvor: Kurir

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.