Seks vam je mlak i više ne znate šta da radite? Možda je ovo rešenje!

Pre nego što senamrštite, mudro odmahnete glavom i pomislite 'kad ima ljubavi i seks divan', odmah da vam razbijemo iluzuje surovom istinom: to nije uvek slučaj. Ako ste spremne na sve da pokušate da sačuvate tu vezu, evo šta kaže psihologija.

Žene koje imaju više prijatelja među muškarcima nego među ženama uživaju u boljem seksu, jer se njihovi partneri plaše konkurencije, pokazali su rezultati studije objavljene u Žurnalu komparativne psihologije. Istraživanje je pokazalo da se mladići više trude (i u krevetu i što se romantike tiče) oko devojke koja je uvek u muškom društvu.

Osim toga, verovali ili ne, podsvesna bojazan da bi partnerka mogla da ih prevari učiniće je u njihovim očima još privlačnijom.

"Rezultati našeg istraživanja pokazali su da kada postoji strah od prevare, na nesvesnom nivou, muškarci počinju više da se trude oko partnerke. U pitanju je prosto tekovina evolucije, koja na nivou podsvesti pojačava želju za 'širenjem DNK materijala", odnosno - seksom. Potrebno nam je nešto da nas s vremena na vreme podseti koliko nam je osoba sa kojom smo u vezi dragocena, a u ljudskoj je prirodi da to što će nas podsetiti bude upravo činjenica da je ta osoba privlačna i drugima", kaže dr Majkl Fam, koji je vodio istraživanje, prenosi "Dejli mejl".

U studiji je učestvovalo 400 muškaraca, koji su u stalnoj vezi, a od njih se očekivalo da ocene privlačnost svoje partnerke, procene koliko ona ima prijatelja muškog pola, da li ti prijatelji smatraju ženu o kojoj je reč atraktivnom, kao i da ocene kvalitet seksa u vezi.

Ispostavilo se da učestalost i kvalitet seksualnih odnosa raste sa brojem muškaraca sa kojima se njihova partnerka druži.

Dakle, iako vam može delovati kao odvratna manipulacija, ako niste zadovoljne seksom, a pokušale ste sve što vam je palo na pamet ne biste li popravile situaciju, možda je vreme da zaigrate i na kartu (dozirane) ljubomore.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.