Orlovi ponovo na okupu

Fudbalska reprezentacija Srbije započela je pripreme za pretposlednji meč kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo u Južnu Afriku. Novi izazov biće tim Rumunije, a utakmica će se igrati na "Marakani" 10. oktobra. Ukoliko osvojimo sva tri boda, plasman na šampionat biće obezbeđen u Beogradu.

Na prvoj konferenciji za novinare okupljenim predstavnicima medija obratio se Aleksandar Luković:
- Svi željno iščekujemo poslednje dve utakmice i nadamo se da ćemo iskoristiti već prvu priliku i pred našim navijačima osigurati plasman u Južnu Afriku.

Kako ocenjuješ meč koji ste igrali u Konstanci?
- To je bila jedna od boljih partija, ali niko ne dolazi sa namerom da izgubi, pa pretpostavljam da će i Rumuni imati želju da se nadigravaju. Dolaze rasterećeniji, pošto nemaju imperativ rezultata. Imaju kvalitetan tim i koliko sam ispratio, mislim da su svi najbolji igrači pozvani. Iz tih razloga očekujem tešku utakmicu, ali mi ćemo im staviti do znanja gde su došli i od prvog do 90. minuta bićemo skoncentrisani i oprezni. Zaista verujem da ćemo na kraju ostvariti dobar rezultat.

Da li možemo očekivati totalnu ofanzivu?
- Mi smo u svakoj utakmici išli na pobedu, a tako će biti i u ovoj. Bićemo oprezni, ali uz igru kakvu mi znamo da pružimo i uz podršku navijača, nadam se na kraju pozitivnom rezultatu.

Da li ima straha od punog stadiona?
- Svi igrači vole da igraju pred punim stadionom, posebno kod kuće, tako da to može da bude samo plus za nas.

Komentar protivnika dao je i Ivan Obradović:
- Meč u Parizu, između domaćina i Rumuna, govori sve. Siguran sam da će i ovde pružiti sjajnu partiju, ali mi verujemo u sebe, posebno zato što igramo kod kuće. Naš cilj je da se ovde zajedno radujemo i da iz Beograda odemo na Svetsko prvenstvo.

Koliki je sve ovo izazov za tebe, pošto si jako mlad?
- Imam 21 godinu i zaista je neverovatno što se nalazim na korak do svetskog prvenstva. To nije mala stvar, veoma prija i zato ćemo sve učiniti da se plasiramo u Afriku sledeće godine. Siguran sam da će svako dati svoj maksimum. U svoje ime to već sada obećavam i verujem da možemo dalje.

Kako ocenjuješ naš tim pred meč sa Rumunima?
- Mislim da smo kvalitetniji od Rumuna, što smo pokazali i na gostovanju kod njih. Tada smo igrali sjajno, pobedili i nema sumnje da se ne pribojavamo da neće tako biti i u Beogradu.

Koji meč bi ocenio kao najbolji u dosadašnjem toku kvalifikacija?
- Mislim da je to bila utakmica u Austriji. Tamo smo imali oko 10.000 naših navijača, to nam je puno značilo i pokazali smo pravu igru. Zato bi bilo lepo da i sada dođu, protiv Rumunije, jer su oni definitivno naš dvanaesti igrač. Mislim da ćemo zajedno uspeti da se izborimo za pobedu - dodao je Obradović za kraj.

Poslednji meč kvalifikacija "orlovi" će igrati 14. oktobra protiv Litvanije, na gostovanju. 

Katarina Stojković

Pogledajte još