Kažite zbogom virusima: Ojačajte imunitet bez lekova pred najluđu noć

Sa prvim veoma niskim temperaturama dolaze i prve kijavice i grip. Ne samo što nam kvare svakodnevne planove, već mogu da nam upropaste i najlepši deo godine – novogodišnje praznike, pa i sam doček Nove godine.

Kako se ovo ne bi desilo, predstavljamo vam načine da sprečite viruse da vam pomrse konce:

SAN

Odmor je veoma bitan za regeneraciju celog tela, a na taj način telo postaje snažno i spremno da se bori sa mogućim zarazama. Sedam do devet sati sna dovoljno je da organizam obavi sve procese koji su potrebni da biste se efikasno odbranili od potencijalne infekcije.

PRANJE RUKU

Skoro 80 odsto svih infekcija prenosi se putem kontakta, kijanjem ili dodirom površine na koju je neko kinuo, nakon čega dodirujemo naš nos, oči ili usta. Da ne pominjemo koliko se virusa nalazi u gradskom prevozu. Stoga obavezno sa sobom nosite antibakterijski gel za suvo pranje ruku.

VEŽBANJE

Iako preko zime imamo običaj da se ulenjimo i ušuškamo u toplom krevetu, to ne treba stalno da radimo. Redovno pumpanje krvi u sve organe, koje se fizičkom aktivnošću povećava, poboljšava se aktivnost belih krvnih zrnaca, a oni su zaduženi za sprečavanje napada virusa.

(old_image)

OVE SAVETE VAM JE OMOGUĆIO
VITAMIN C + Zn DIREKT –
DODATAK ISHRANI ZA JAČANJE ORGANIZMA.

PROIZVOD KOMPANIJE „PHARMANOVA”.

CINK

Unošenje potrebne količine pravih nutrijenata i minerala kroz ishranu omogućava telu da radi optimalno, što pomaže u borbi protiv infekcija i virusa. Cink ima snažna antioksidansna svojstva koja jačaju otpornost organizma. Nalazi se u mesu, ribi, tvrdom siru, lešniku, jajima. Dovoljna količina cinka u telu stvara više energije, a manje iscrpljenosti.

C VITAMIN

On je najbolji prijatelj u borbi protiv infekcija, virusa i umora. Potrebe za njim zadovoljićete unosom svežeg voća i povrća, jer se termičkom obradom vitamin C uništava. Vitaminom C su posebno bogati južno voće, kupus, šipak, paprika, peršun, paradajz, jagode, spanać…

PROVETRAVANJE

Ovo važi i da privatni prostor, a posebno za poslovni, u kome boravi više ljudi, pa su mogućnosti za zarazu veće. Cirkulisanje svežeg vazduha će smanjiti širenje virusa.

VODA

Vazduh u zatvorenom prostoru zimi zbog preteranog grejanja može biti znatno suvlji nego što to našem telu odgovara. Bez dovoljno vlage, organizam nije u stanju da se bori sa prehladom i ostalim virusima. Vrlo je važno unositi dovoljno tečnosti tokom zimskih dana.

Pogledajte još