Festival angažovanog teatra „Van okvira /Off Frame“

Festival će okupiti stvaraoce koji se kroz pozorišnu umetnost bave pitanjem granica. Na festivalu će biti izvedeno devet pozorišnih predstava/performansa, koji ukazuju na cenzuru i posledice njenog prekoračenja („O s(a)vesti – Esej u pokretu o Dadi Vujasinović“), na granice jezika i komunikacije („Tišina“), na senzorne granice („Inner Lights“), na geo-političke granice („Let iznad kosovskog pozorišta“), granice ličnog i političkog („Još jedno pismo preko Crvenog krsta”), granice izdržljivosti („Tri minuta“ i „LUDAČKE KOŠULJE još uvek u našem gradu. Еskapizam sa osmehom.”), umetničkog delovanja („Star Track“), granice prihvatanja društvenih pravila („Dečak koji kaže da – dečak koji kaže ne“).

(old_image)

Tokom festivala će biti organizovane prezentacije i okrugli stolovi koji će biti inspirisani prikazanim predstavama, ali će ispitivati još neka „granična” područja. Biće organizovana i radionica, koja podstiče dijalog sa mladima o slobodi govora i izražavanja u javnom prostoru, kao i dve prezentacije radionica u formi predstave/performansa („O slobodi i savesti“ i „Koliko košta(m)?“).

Svi programi festivala „Van okvira/Off Frame“ su besplatni za publiku. Organizovan je prevod na srpski znakovni jezik, kao i audio naracija za slepe i slabovide osobe. Prostori u kojima se odvija festival su pristupačni za korisnike/ice kolica.

Festival „Van okvira/Off Frame“ su 2014. godine podržali Ministarstvo kulture Republike Srbije, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije, ERSTE fondacija i Prince Claus Fund.

Pogledajte još