ISPOVEST: Pet godina sam bila rob, prodavali su me kao stvar!

Oslobođena je pre pet godina u zapadnom Londonu kada je policija upala u jednu kuću.

Njena priča počela je pre deset godina kada je platila nešto više od 10.000 dolara za put od Nigerije do Velike Britanije gde joj je obećan posao negovateljice. Sa još 10 žena krenula je na putovanje brodom do Eseksa. Završila je u kući koja će postati njen zatvor narednih pet godina. Sve vreme bile su pod nadzorom čuvara, a za devojke je bila zadužena svojevrsna madam, Mama G.

"Kada bi došle mušterije, čula bih kako nas opisuje; daje podatke o veličini grudi koje imamo, i drugih delova tela, koliko smo visoke... Onda bi rekla broj sobe i poslala mušteriju", ispričala je "Blessing", kako su je nazvali.

Kada bi pokušala da upita zašto je tamo, Mama G bi je tukla i palila joj noge i grudi usiijanim gvožđem. Čuvari su joj "napomenuli" da će je, ako bilo što pokuša, ubiti.

"Nisam želela da umrem", kaže.

Ipak, sa još šest žena uspela je da pobegne kada su vrata slučajno ostala otvorena. Trčale su do pruge metroa: mislile su, ako već moramo da umremo, neka nas zgazi i voz.

"Došla sam u ovu zemlju u potrazi za boljim životom. Dobro sam vaspitana, iz dobre porodice. Udata sam, imam decu. Nisam nikad ni pomislila da bih mogla da završim kao prostitutka. To je moja sramota", ispričala je ova hrabra žena koja je svoje sklonište pronašla u sigurnoj kući.

Izvor: avaz

Pogledajte još