Čačak: Još jedan pokušaj otmice dečaka u blizini osnovne škole

U međuvremenu, Osnovno javno tužilaštvo dalo je nalog policiji da istraži ovaj slučaj, a u Čačku je među roditeljima zavladala prava panika. Kako su posvedočili đaci OŠ „Vuk Karadžić“, i ovog puta su nasilnici bili u misterioznom crnom „golfu“.

Dok je jedan od dečaka prolazio pored vozila, otvorila su se vrata i nepoznati muškarac pokušao je da uhvati mališana. Dete je u panici došlo do škole i sve ispričalo nastavnicima. Slučaj je odmah prijavljen policiji.

- Odmah smo pozvali policiju. Bili smo jako uplašeni i čak smo prebrojavali đake. Srećom, svi su bili na broju – rekao je Novostima direktor OŠ „Vuk Karadžić“ Dragan Parezanović. Tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Čačku Danilo Vujičić rekao je u petak da je od policije stigao izveštaj povodom prijava roditelja o pokušajima otmice njihove dece.

- Ozbiljno smo shvatili ovaj problem, a posebno nakon što smo dobili prijave da je ovaj auto primećen pored mnogih škola – rekao je Vujičić za Novosti, i dodao da je policija već saslušala jednu osobu, mladog fudbalera, ali ne postoji ništa što bi ukazivalo da je on umešan u ovaj slučaj.

Potraga se nastavlja, proveravaju se sva vozila koja odgovaraju opisu koja su dala deca. Mališani nisu zapamtili ceo registarski broj, već samo deo registracije. Juče su u svim čačanskim školama nastavnici upozorili učenike da iz škole kućama idu u grupama, nikako sami.

Izvor: novosti

Pogledajte još