Šest čudnih, ali istinitih saveta za gubitak kilograma

Pijte toplu vodu
Većina nas više voli da pije hladnu vodu umesto mlake ili tople, ali ako gledate da smršate, možda bi bilo pametno da porazmislite o temperaturi svog pića.
Topla voda učini da se osećate sito, pa nemate potrebu da jedete koliko ste namerili.

Gledajte manje TV-a
Većina nas zna da jedemo više (i unosimo više kalorija) ako jedemo obrok ispred TV-a. Ali, ideja o mršavljenju dok gledamo TV nije nužno u vezi sa gledanjem i jedenjem. Generalno, što manje gledamo TV više gubimo na težini jer sagorevamo više kalorija!
Na primer, dok spavamo, sagorimo više kalorija nego dok gledamo TV... Zato, čitajte, šetajte, ili spavajte umesto što ćete da gledate TV satima.

Ne jedite dok ste u pižami
Ovo je jako teško svima nama koji se presvlačimo istog trenutka kad uđemo u stan. Studije su pokazale da jedemo i grickamo više kada nosimo elastičnu i široku garderobu.
Pokušajte da napravite kompromis - obucite nešto lagana, tipa pantalonica za jogu, helanki i neke dukserice ali neka to bude autfit u kom ćete i dalje biti svesni onog dugmeta koje ne sme da pukne.

Jedite više bakterija
Bakterije igraju veliku ulogu u našem metabolizmu i aptetiu, pa neki veruju da je povećanje unosa količine hrane bogate probiotikom pomoći u skidanju kilaže bez smanjivanja unosa kalorija.

Dodajte začine
Nedavna istraživanja su pokazala da konzumacija začinjene hrane ubrzava metabolizam. Takođe, dokazano je da začinjena hrana usporava rast i razvitak masnih ćelija!

Pijte vino
Naravno da ćemo najbolje sačuvati za kraj! Iako istraživanja sprovedena na temu konzumacije vina ne daju jasno objašnjenje zašto je vino dobro za gubitak kilograma, činjenica je da je sjajno za sagorevanje kalorija. Ako konzumirate čašu, dve vina dnevno sigurno ćete nataložiti mnogo manje masnih naslaga od onih koji ga ne piju.

Izvor: Alo

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.