IDEALNA VERZIJA SEBE: Vežbe za samopouzdanje koje će vas uzdići do neba!

Koliko puta vam se desi da izgubite samopouzdanje? Ta pojava je češća kod žena i od nje boluje makar polovina ženske populacije. Ali ne brinite, i to može da se reši...

ODVOJI petnaestak minuta za ovu mentalnu vežbu. Skuvaj svoj omiljeni čaj i sedi na mesto na kojem te nitko neće prekidati. Opusti se i uživaj u toj atmosferi.

Zatvori oči i zamisli sebe kakva želiš da budeš. Vizualizij se kako izgledaš, kako doživljavaš pojedine delove tela, kakvu odeću nosiš, kako se osećaš u svom "idealnom" telu, šta radiš, kako izgledaš samoj sebi u ogledalu. Uživi se u tu sliku, u taj mentalni film. Obrati pažnju kako se osećaš. U ovom filmu sve je IDEALNO (telo i odnos s telom kakav god želiš). Neka maštanje bude detaljno i zabavno.

Potom zamisli sada kako se ponaša ta nova, 100 posto zadovoljna verzija tebe. Kojim aktivnostima se bavi, šta jede, kako i koliko vežba, koje navike održava, koje navike izbegava, kako se oseća u svom telu.

Osećaj koji bi trebala da dobiješ iz ove vežbe je prijatan, ponosan i motivišući. Ta mentalna slika ti može pomoći kad god ti zatreba motivacija. Ona te može voditi kroz razne izazovne situacije i pomoći ti da ostaneš usredsređena na svoje fitnes ciljeve. Na primer, kada se nalaziš u situaciji nedoumice ili manjka volje (za trening, trčanje, balansiranu ishranu itd.), seti se ove vežbe i zapitaj se kako bi ta "idealna ti" postupila u tom trenutku. Duboko u sebi, ti već jesi ona.

Ne zaboravi da svakim izborom gradiš pozitivnu ili negativnu sliku sebe. Ako uradiš nešto na šta ćeš kasnije biti ponosna i ponoviš to nekoliko puta, tvoja slika o sebi će verovatno biti bolja. S druge strane, ako podlegneš iskušenjima i to ponoviš više puta, automatski gradiš i potvrđuješ sliku o sebi koja kaže: ja stalno grešim, baš sam nesposobna, ne zaslužujem ono što želim, baš nisam karakter.

Izvor: 24sata.rs

Pogledajte još