Rastrojeni "cimer" krvnički pretukao Srbina u hrvatskom zatvoru!

Foto ilustracija: Yayimages
Njega je u tri sata posle ponoći 1. decembra u sobi u kojoj je bilo nekoliko zatvorenika počeo da tuče psihički rastrojen "cimer", slomivši na njemu stolicu. Policija je brzo reagovala i prevezla povređenog Miroslava Kovačevića u osiječki KBC. Tamo su mu ustanovili povrede na licu zbog kojih nije mogao sudelovati u raspravi, koja je trebala da se održi prošlog ponedeljka.
– Uz preporučenu terapiju, vraćen je u zatvor u Osijeku. Zbog psihičkih smetnji istražni zatvorenik koji je napao drugoga istražnog zatvorenika, sproveden je u Zatvorsku bolnicu u Zagrebu. Onde je, prema preporuci lekara, zadržan na lečenju – naveli su iz Ministarstva pravosuđa u saopštenju poslatom medijima.
Nastavak suđenja za zločin u Trpinji, na kojem bi Miroslav Kovačević trebalo da se pojavi, je sutra.
Inače, Miroslav Kovačević je među desetoricom optuženih za ubistvo 12 civila i 60 vojnika iz Vukovara, a na početku suđenja svi su se izjasnili da nisu krivi za dela koja im se stavljaju na teret počinjena 1991. godine. Kovačević se, inače, po optužnici sumnjiči da je "kao pripadnik Teritorijalne odbrane tučkom za meso tukao hrvatskog vojnika po glavi i pritom mu govorio "Dobićeš ti svoj kaj, kaj".
Prema uvodnim rečima njihovih advokata, većina optuženih će se braniti kako u vreme zlodela koja im se pripisuju nisu bili na mestu zločina ili je optužnica zasnovana na izjavama ljudi "koji su lečeni alkoholičari i psihički bolesnici koji im se svojim iskazom tako svete, jer su im obljubili žene".
Izvor: alo.rs
Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.