Evo kako da masažom tačke ispod kolena otklonite mnoge tegobe!

Naime, postoji mišljenje da pritisak na neku tačku može pokrenuti krvotok i aktivnost organa, a na taj način dolazi do oslobađanja od bola.

Tačka Zu San Li u Kini se smatra tradicionalnom tačkom koja vač čini mlađim i isceljuje mnoge bolesti. Ona se nalazi ispod kolena.

Tačku možete pronaći tako što ćete sesti na pod, a zatim čvrsto pritisnete stopala o pod i povučete ih prema sebi tako da ne podižete pete od poda. Primetićete da se ispod kolena stvorilo uzvišenje, a najviša tačka tog uzvišenja je tražena.

Pritiskanje te tačke kontroliše rad organa koji se nalaze u donjoj polovini tela, kontroliše rad leđne moždine u delovima koji su odgovorni za pravilno funkcionisanje probavnog trakta i polnih organa. Takođe videćete promene kada je reč o radu bubrega i nadbubrežne žlezde.

Ukoliko budete uporni i odlučite se za svakodnevno masiranje te tačke to bi moglo uticati i na normalizaciju krvnog pritiska, glukoze, insulina, suzbijanje upalnih procesa u organizmu i poboljšanje stanja probavnog trakta.

Izvor: radiosarajevo.ba

Pogledajte još