Kaskader Uroš Ćertić otkriva šta je njegov kvisko kod devojaka!

Poznato je da voliš brzu vožnju, a kako reaguju cice kada se voze sa tobom?

Kada vozim drugove i drugarice, vozim savesno, bezbedno i po propisu. Ja sam profesionalac. Zna se kada i gde se treba dokazivati i pokazivati. Bolje i bezbednije na dušeku ili u kuhinji nego na ulici na dva, ili još bolje, jednom točku.

Da li svoje kaskaderske veštine koristiš i kada želiš da impresioniraš neku devojku?

U svetu fristajl vozača sportskih motora, fora je voziti motor na zadnjem točku što duže, na auto-putu, minimum 1-3 kilometra, voziti na zadnjem sa devojkom pozadi ili na prednjem sa bar 2, 3 ili čak 4 devojke na motoru. Svakako mi je motor bio samo bonus ili "kvisko" kada su u pitanju pripadnice lepšeg pola.

Da li bi zarad dobro obavljenog posla pristao da nag izvedeš neki kaskaderski trik?

Naravno da bih i jesam pre par meseci u Vankuveru. Mada sam imao "nag šorts" na sebi boje kože i tukao se u zatvoru pod tušem sa Din Kejnon Supermenom iz serije Luis i Klark u filmu Vendeta. Rekoh vam da volim svoj posao, do gole kože!

(old_image)

Da li voliš poznate devojke ili ti to nije važno?

Mislim da će mi biti teško da budem u ozbiljnoj vezi sa nekim ko ne razume uzduž i popreko kako rade mediji i ova "mašina", a i krećem se u krugovima javnih ličnosti, tako da mi neretko naiđe neka zanimljiva, a poznata lepotica.

Najbroj nam tri najlepše srpske devojke... Samo tri? Ne smem, naljutiće se pola bivše Jugoslavije... Realno!

Da li je i učešće u "Velikom bratu" bilo deo tvoje kaskadarske karijere? Kakvi su tvoji utisci sada, nakon par godina?

Ja sam PERFORMER. Radim i kao kaskader i glumac i freestyle vozač sportskih motora i bio sam glavni "klovn" u razredu u osnovnoj i gimnaziji. Obožavam da zabavljam ljude, ali i da iritiram ako mislim da su zaslužili. Obožavam da pomažem i da zabavljam ljude. Obožavam humanitarni rad, nastupe za živu publiku... Show biz je moj život u svim formatima.

Da li je kaskaderski posao moguće naučiti ili se ljudi rode sa tim darom?

Kaskaderi na svetskom nivou su bivši ili sadašnji gimnastičari, masteri borilačkih veština, trkači kola, motora, rvači itd, na nacionalnom ili svetskom nivou, koji su slučajno ili namerno upali u svet filma i onda dorađivali svoje sposobnosti pohađanjem kurseva i seminara jahanja konja, vožnje kola, časova glume itd. Niko se nije rodio KASKADER, pa ni ja. U Srbiji se, vidim, statisti sa zadatkom nazivaju kaskaderima, ali dobro. Pitajte ih odmah da vidite njihov demo snimak i znaćete da li lažu... Mada znam pouzdano da se kradu snimci sa neta i trpaju u neke demo snimke i serviraju stranim producentima. Smešno.

(old_image)

Koja je bila najstrašnija stvar koju si uradio?

U jednom danu sam goreo od glave do pete četiri puta, po 30-35 sekundi svaki put. Imao sam par opekotina kao suvenir posle tog angažmana. U Egiptu na KFC reklami sam preskakao džip motorom sa rampe na rampu bez kacige, dok je duvao vetar i nosio nam svima oblake peska u lice. Duzina oko 13 metara i 3 metra u vis. Obožavam svoj posao. Dok vam ovo pričam opet proživljavam to iskustvo i kezim se.

UROŠEV KASKADERSKI DEMO



Koji izazov priželjkujes i šta je ono što nikada ne bi prihvatio da uradiš?

Ne volim visine preko 10 metara i to ostavljam profesionalcima koji su specijalizovali "high jumps"... Neka hvala! Priželjkujem ludačko prevrtanje kola sa hidrauličkim cilindrom koji radi na dugme i izleti iz auta kao stub i kao iz praćke izbaci auto na krov, pa se on tako prevrne bar 4-5 puta, ako uradite kako treba. Kaskada je fizika i često hemija manje-više i puno "herca".

Koje scene iz srpskih filmova, koje su naši glumci izvodili, smatraš da bi bolje odradio ili bi želeo da reprodukuješ?

Ne želim da kritikujem nikoga i tako uveličavam sebe ili druge, mogu samo da pohvalim. Batica Fistrić je odradio super posao u "Beogradskom fantomu", na primer.

(old_image)

Marija Milenković

Pogledajte još