Šta kada vaš penis neprijatno miriše?

Međunožje je idealno mesto za širenje neprijatnih mirisa: toplo je, vlažno i fino ušuškano ispod najmanje dva sloja odeće.

"Kombinacija znoja i vlažnosti s bakterijama koje na koži prirodno žive može izazvati neprijatan miris", objašnjava dr Keli Paljaji Redbord s Univerziteta u Vašingtonu kako je moguće da se ovo događa i muškarcima koji redovno sprovode ličnu higijenu.

Ovo je tema kojoj bi trebalo da razmišlja svaki muškarac, čak i ukoliko nikada niste osetili da između vaših nogu nešto nije u redu.

Jeste li primetili znake? Vaša partnerka, koja inače uživa u oralnom seksu, sada tvrdi do joj nije do toga? Nije često voljna da spušta svoje dlanove ka vašem penisu?

Položite mirisni test!

Ukoliko je tako, vrlo je moguće da je i neprijatan miris penisa i vaš problem.
Dr Redbord savetuje sledeće:

RAZMISLITE O NOVOJ FRIZURI

Stidne dlake upijaju vlažnost i neprijatne mirise, zbog čega je koži teško da ostane hladna i suva. Ipak, nije neophodno da potpuno uklonite dlačice, već je dovoljno skratiti ih.

TRLjAJTE JOŠ JAČE

Verovali ili ne, vrhunski svetski stručnjaci za zdravlje su odvojili nešto vremena da nam objasne na koji način se pere polni organ, a ukoliko ste predugo bez oralnog seksa zbog toga što nijedna razumna osoba ne želi da pomoli nos u blizini vašeg međunožja - bićete im zahvalni na ovom uputstvu koje bi nekima delovalo trivijalno.

Ako se između vaših nogu širi snažan miris, moguće je da uveliko gubite bitku s bakterijama. Bakterije se gomilaju u svim mogućim prevojima kože, pa je neophodno "napasti" ih. To ćete najlakše učiniti tako što ćete tokom tuširanja mnogo više pažnje posvetiti - penisu. Mnooogo više pažnje.

"Nemojte samo preći sapunicom preko tog dela tela",savetuje urolog dr Tobajas Koler iz Univerziteta Severnog Ilinoisa. "Slobodno budite malo grublji i oribajte dobro prevoje kože."

Ako ništa drugo ne uspe da vas reši neprijatnog mirisa, slobodno upotrebite antibakterijski sapun, preporučuje Redbordova, i obratite pažnju na deo ispod kožice ukoliko ste neobrezani.

SUŠENjE JE VAŽNO

"Ukoliko smanjite vlažnost, smanjićete i neprijatan miris", kaže dr Redbord.
Dakle, pre oblačenja nakon tuširanja zgrabite peškir i dobro isušite sve površine oko polnog organa.Ova lekarka preporučuje čak i da upotrebite fen kako biste se postarali da su sve površine oko penisa i na njemu samom potpuno suve.

NE ZABORAVITE ZAVRŠNI DODIR

Pamuk dozvoljava koži da diše, pa je pamučni veš najbolje rešenje za muškarce koji se bore s neprijatnim mirisom među nogama. Poželjno je da i ostatak drugog dela odeće bude od ovog materijala.

Ako je vaš slučaj ekstreman, ne libite se da preventivno preko testisa pređete stikom protiv znojenja.

Nadlanu / izvor: men's health

Pogledajte još