BREGA OTKRIO MRAČNU TAJNU Drogirao sam se da bih pisao pesme!

Goran Bregović probao je drogu. Frontmen sastav Bijelo dugme otkrio je u dokumentarcu o kultnom bendu koji ove godine proslavlja 40 godina postojanja kako je narkotike morao da uzima da bi napisao neke od tekstova pesama za izdanje „Šta bi dao da si na mom mjestu“.

- Imao sam rok da tekstove završim za 10 dana. Stavili su me na kokain da bih što duže ostao budan - rekao je Brega i dodao:

- Uzimao sam drogu sa 18 godina - i nisam se više drogirao. Uzimao sam je kada sam morao da pišem i poštujem rokove. Nikad ne bih uradio neki posao da me nisu pritisli.

U ranijim intervjuima Bregović je otkrio da je kao srednjoškolac u Sarajevu koristio psihoaktivnu supstancu LSD.

- Kao klinac, od šesnaeste do osamnaeste godine, u mozak sam uvaljao toliko LSD da nikad više nije radio ljudski - govorio je Brega.

Za razliku od frontmena Gorana Bregovića, drugi pevač „dugmića“ Mladen Vojičić Tifa nikad nije ni prestao da se drogira. Tifa je uzimao kombinaciju LSD i heroina. To je radio, kako je izjavio, da bi pobedio tremu.

Gorana Bregovića, Alena Islamovića i njegov Orkestar za svadbe i sahrane čeka veliki koncert 27. decembra u Novom Sadu, gde će izvesti najveće hitove Bijelog dugmeta, koje su prearanžirane za trubače, a balade će svirati Alen i Brega na gitarama.

Alo

Pogledajte još