SPECIJALAC IZ KOBRI: Slučajno sam ga ubio, bili smo dobri drugovi

- Posle izvršenog zadatka rutinski sam proveravao svoj pištolj, koji je iznenada opalio i pogodio kolegu - rekao je N. I., pripadnik specijalne jedinice „Kobre“ koji je usmrtio vodnika Milana Doskovića (33).

Tragedija se dogodila preksinoć u kasarni „Vasa Čarapić“ u Beogradu. Nesrećni vodnik ranjen je u ruku, ali je preminuo na VMA zbog unutrašnjeg krvarenja. N. I. je pritvoren i određeno mu je policijsko zadržavanje.

Unutrašnje krvarenje

N. I. je u jedinici Vojne policije za specijalne namene „Kobre“ u ponedeljak oko 18.30 časova, posle izvršenog zadatka, proveravao svoj službeni pištolj CZ.

- Nisam imao nameru da ga ubijem, bili smo kolege i dobri prijatelji. To je provera oružja koju sam mnogo puta odradio. Ne znam šta se dogodilo, pištolj je odjednom opalio. Pogodio sam Milana u ruku, mislio sam da će sve biti u redu, ali desilo se ono najgore - rekao je N. I. policiji.

Izvor iz istrage kaže da se tragedija najverovatnije dogodila zbog nepažnje.

- Radi se o rutinskom postupku. Metak je bio u cevi. Pištolj je opalio i ranio Doskokovića u levu ruku. Povređeni mladić, koga je metak pogodio u arteriju, prevezen je na VMA, a potom je došlo do komplikacija i preminuo je usled unutrašnjeg krvarenja - kaže izvor iz istrage. Stariji vodnik prve klase Milan Dosković bio je na dužnosti u Vojsci Srbije od 28. jula 2001. godine.

Milan Dosković je rodom iz Bajine Bašte, a poslednjih 10 godina živeo je u Rakovici. Komšije u zgradi u kojoj je živeo imaju samo reči hvale.

- Milan je bio dobar mladić, uvek ljubazan prema svima i spreman da pomogne. Nije dovodio društvo niti sam videla da dolazi s nekom devojkom. Šalila sam se s njim da mi bude zet, ali on je to uvek ljubazno odbijao. Jednom sam ga pitala kad će da se ženi da se malo veselimo, rekao mi je: „Biće, biće i toga, ima vremena“ - rekla je komšinica Ljuba Petrović.

Ministar odbrane Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković izjavili su juče saučešće porodici Dosković.

Kao bomba odjeknula je vest Dobroselicom, planinskim selom na Zlatiboru, da je stradao Milan Dosković.

- Otkad ga znamo, maštao je da bude vojnik, voleo je svoj poziv iznad svega, bio mu posvećen do krajnjih granica. I svojoj porodici, ocu Neđu, majki Ljubi i bratu Srđanu bio je više nego posvećen. Čekali su da dođe da zajedno proslave krsnu slavu Nikoljdan - pričali su juče prijatelji stradalog vodnika.

Milan je u Dobroselici završio osnovnu školu, srednju u Užicu, a onda je upisao vojnu školu u Beogradu.

- Momčina, poštenjačina. Mogao je Ribničko jezero tri puta da prepliva u cugu - sa suzama je pričao komšija Doskovica Dragoje Marjanović.

OBEZBEĐIVAO KOŠTUNICU

Milan Dosković je kao pripadnik „Kobri“ obezbeđivao brojne važne ličnosti. Radio je i na obezbeđenju zgrade u kojoj je živeo bivši predsednik SRJ Vojislav Koštunica.


Izvor: Kurir

Pogledajte još