Ines Janković sinoć u klubu Drugstore predstavila kolekciju za proleće- leto 2015 CONTRADICTION by INES Atelier

Pojam kontradikcije kao protivrečnosti, logične suprotnosti, poslužio je kao inspiracija za ovu kolekciju brenda Ines Atelier. Ovde tu kontradikciju imamo u odnosu dve ličnosti žene. Prva je jaka i stabilna, a nasuprot njoj je ona nežna, krhka i nezaštićena. To je zapravo ono što svi nosimo u sebi, dve potpuno različite ličnosti koje se stalno prepliću, nadopunjuju i tako čine savršen balans.

Kontradikcija je transponovana u vidu geometrijskih formi sa primesama elemenata pop arta i art deco-a. Nalazimo je u odnosu struktura i formi. Mekani, nežni materijali, poput svile i muslina, suprotstavljeni su čvrstim, kao sto su koža ili detalji izrađeni od metala.

Futuristički prizvuk modelima daju materijali “novog doba” – pamučne gusto tkane mreže u crnoj i beloj boji. Naglašene “boldovane” linije svoju suprotnost imaju u neo hipi resama, prisutnim na haljinama, suknjama, ogrtačima, kao i printu koji je inspirisan grafičkim dizajnom provučenim kroz arhitektonske elemente.

(old_image)

Kolekcija Contradiction je i specifičan modni osvrt na svet kakav je danas – na mesto gde, više nego ikad, vlada stalna protvrečnost izmedju tehnoloških dostignuća i borbe za očuvanje prirode.

Brend I N E S atelier iza kojeg stoji dizajnerka Ines Janković je već poznat domaći modni brend, namenjen elegantnoj ženi, prefinjenog ukusa i izraženog karaktera. I N E S Atelier je prepoznatljiv brend po eleganciji, suptilnosti i čistom dizajnu. Ines Janković je kvalitetom i originalnošću potpuno osvojila domaću modnu scenu. Sve njene modele možete pronaći u njenoj radnji , koja se nalazi na uglu Jovanove i Dobračine ulice, a osim garderobe, Ines paralelno kreira uspešno i nakit. Voli da dizajnira odeću čistih linija bez mnogo detalja u kojima dominiraju kroj i materijal. Takva odeća je vrlo zahvalna za razne načine stilizovanja a ručno rađen nakit je nešto što daje drugu konotaciju njenim odevnim predmetima.

Pogledajte još