Glasanje u inostranstvu

BEOGRAD, 10. januara 2007. (Beta) - Državni sekretar u Ministarstvu za dijasporu, Aleksandar Čotrić, najavio je mesta gde će svi državljani Srbije koji žive u inostranstvu, moći da glasaju na predstojećim parlamentarnim izborima, saopšteno je u sredu iz tog Ministarstva.

Čotrić je rekao da će pored konzularnih predstavništva glasanje biti organizovano u Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Vičenci, u kampu građevinskog preduzeća "Planum" u Maroku, kao i u crnogorskim gradovima Podgorici, Budvi, Herceg Novom, Tivtu, Sutomoru i Beranama.

"Glasanje će biti organizovano u svim bivšim jugoslovenskim republikama, u BiH, u konzulatu u Banjaluci, u Hrvatskom gradu Rijeka, u Sloveniji i u Makedoniji", rekao je Čotrić u intervjuu za Program za inostranstvo RTS.

Čotrić je rekao i da najviše glasača ima u Nemačkoj-8257, a najmanje u SAD-u - 1183, a po gradovima-u Beču ima najviše-čak 2053, a najmanje u Dizeldorfu-1406.

Najprijatnije iznenađenje je broj glasača u Budimpešti, gde ih ima 1054, a najneprijatnije broj glasača u SAD-u, gde se prijavilo samo 1183 srpskih državljana.

Pogledajte još