Ne zavisimo od Ronalda

MADRID, 6. oktobra 2009. (Beta-AP) - Fudbaleri Real Madrida  su ocenili da odsustvo Kristijana Ronalda na prvenstvenoj utakmici protiv Sevilje nije uticalo na prvi poraz ekipe u Primeri.

Real je u nedelju izgubio od Sevilje sa 2:1 i doživeo prvi poraz u prvenstvu, a pojedini mediji u Španiji ocenili su da igra madridskog kluba zavisi od Ronalda. Portugalac je propustio taj meč zbog povrede članka.

On je letos prešao iz Mančester junajteda u Real Madrid za 94 miliona evra.

"Možda je situacija mogla da bude drugačija da je Kristijano bio u timu, ali to nikako ne možemo da znamo", rekao je desni bek "kraljevskog" kluba Serhio Ramos.

Novi predsednik Reala Florentino Peres potrošio je 250 miliona evra na pojačanja. On je u letnjem prelaznom roku doveo Ronalda, Kaku, Karima Benzemu i Ćabija Alonsa.

"Ne možemo da tražimo izgovore na osnovu odsustva jednog fudbalera. Jasno je da je Kristijano jedan od najvažnijih igrača u našem timu - on je najbolji na svetu. Ali imamo mnogo dobrih igrača koji mogu da ga zamene", rekao je odbrambeni igrač Raul Albiol.

"Moramo da zaboravimo ovaj poraz i da se koncentrišemo na predstojeće utakmice. Duga sezona je pred nama... Moramo da ostanemo mirni", dodao je on.

Sportski direktor Reala Migel Pardesa rekao je da je u ovom trenutku najvažnije da svi u klubu i navijači imaju strpljenja.

"Barseloni je trebalo skoro 20 godina da postigne uspeh i da stvori svoj stil igre. To se stiče napornim radom ali i vremenom. Ciljevi i očekivanja su jedno, ali realnost je nešto sasvim drugo", rekao je Pardesa.

On je takođe podržao trenera Manuela Pelegrinija, koji se suočava sa oštrim kritikama zbog poraza od Sevilje.

"Izabrali smo trenera i logično je da ga podržimo. Dobro je što nije izgubio živce. U klubu kakav je Real Madrid važno je da imate jake nerve. Pelegrini je sposoban da vozi ovaj Ferari", rekao je Pardesa.

Pogledajte još