Ljubav utroje u srpskim uslovima: Mi se svi volimo, ali nas ljudi ne razumeju!

Marta Pumpalović i Irena Martić su najbolje prijateljice, ali osim toga dele još nešto - dele dečka. I tako već šest godina.

"Nas troje smo se družili kroz celu srednju. Bili smo najbolji prijatelji do početka faksa."
priča nam Irena, a Marta nastavlja "Pošto smo krenuli na različite fakultete, više nismo provodili jednako vremena zajedno, ali smo pravili pidžama žurke makar jednom nedeljno”

Nekako u to vreme su svo troje raskinuli svoje veze i tokom jedne od njihovih pidžama žurki, svi su se napili uz neku romantičnu komediju i došli do zaključka da bi trojka bila sjajna ideja.

“Prosto smo svi bili zagoreli i napaljeni, a poznajemo se međusobno dovoljno dugo da tu nije bilo stida, ni uzdržavanja. O svemu pričamo već godinama, i taj seks u troje nam je svima bio nešto najbolje što se dogodilo!” kaže Goran Vukmirović, srećni muškarac koji se našao između ove dve dame.

(old_image)

Vrlo brzo su njihove seksualne avanture postale veza u troje. Shvatili su da im to prija, da su iskreniji međusobno nego što su ikad bili u vezama, tako da su nastavili.

Problem je nastao kad su rešili da kažu svojim porodicama.


Martini su staromodni,
tako da kad im je ćerka jedinica rekla za svoju vezu, od oca je dobila šamar, a majka se rasplakala i počela da vrišti o sramoćenju porodice… Pokupila je svoje stvari, i otišla da živi sa Irenom. Pokušala je da se pomiri sa roditeljima, ali kad ih je nazvala oni su je pitali samo “Da li nas i dalje brukaš?”.

Irena je svojima rekla odmah,
i prihvatili su to malo teže, ali su nakon mnogo vike, plakanja, osuđivanja, shvatili da ako žele da zadrže ćerku u svom životu, moraju da se naviknu na to.

Goran je najgore prošao.
Roditelji su mu krajnje religiozni. Otac ga je napao nožem, i cela stvar je mogla i mnogo gore da se završi… ovako je Goran imao samo par posekotina, a ostao mu je ožiljak na ruci kojom se branio.

“Pronalaženje posla nije problem, ali je problem kad poslodavac sazna za našu vezu. Svo troje smo bili u situacijama da dobijemo otkaz čim se sazna za nas.”
Priča nam Marta.

Mislili ste da je gej populaciji teško? Niste bili u njihovoj koži. Napadali su ih, prebijali u klubovima, izbacivali iz stanova…

(old_image)

I, i dalje su zajedno. Planiraju bebu. Svo troje su konačno našli poslove, iznajmili stan kod starije gospođe kojoj ne smeta njihova veza.

“Zašto bismo mi raskidali jer su oni zatucane budale? Šta, jel ne mogu da se vole dve osobe odjednom? Ili smo možda išta gori od onih licemera koji varaju svoje partnere sa dve, tri, četiri osobe odjednom?”
pita Irena, a Goran se nadovezuje “Njih dve volim više od svega na svetu, i nije mi teško da se odreknem porodice. Da možemo da živimo samo nas troje na pustom ostrvu, ne bi mi teško palo.” dok Marta komentariše “Nazivali su me kurvom, sramotom, govorili mi da ću završiti u paklu, da će me dete proklinjati, da nema tog boga koji će mi oprostiti… Ne treba mi ničiji oproštaj i ničije odobrenje. Znam koga volim, ali znaju li oni?”

Nadlanu / T.D.

Pogledajte još