10 trikova za šminkanje koji će naglasiti vaš seksepil

1. Umesto crvenog ruža na usne stavite nežniju ružičastu boju ili boju mesa, s laganim sjajem u obliku sjaja ili balzama za usne. Usne će vam izgledati nežnije i ženstvenije. Boja mesa će stvoriti utisak kao da ste se malo pre strastveno ljubili.

2. Ako imate otvoreni dekolte, nanesite na njega kremu koja u sebi ima sjaj (ili mikrošljokice). Cilj je da vaša koža dobije lep, suptilni sjaj, a ne da svetlucate poput disko kugle. Ako ipak imate otvorena ramena i leđa, nemojte zaboraviti na njih.

3. Kada nanosite maskaru, za seksi izgled nanesite drugi sloj maskare samo na vrh spoljnih uglova trepavica. Oči će vam izgledati lepo i senzualno.

4. Izaberite suptilni „smoky eyes“ izgled, koji će dati dubinu vašim očima. Pri tome zaboravite na naglašavanje usana crvenim ili nekim sličnim jakim ružem. Usne u tom slučaju moraju biti neutralne boje.

5. Za seksi izgled vaših obraza upotrebite masna, kremasta rumenila, što će dati poseban prirodni sjaj vašoj koži. Standardna kamena rumenila mogu se činiti previše veštačkim. Ako ipak nemate ili ne volite kremasta rumenila, upotrebite najdeblju četkicu za rumenilo, te nanesite na obraze tonove breskve i blage ružičaste tonove.

6. Izbegavajte slojeve i slojeve pudera, koji će vašem licu dati neprirodan izgled. Dovoljna će biti BB krema, malo korektora na strateškim mestima i mineralni kameni puder. Ta će kombinacija izravnati sve nepravilnosti na vašoj koži, a još uvk će izgledati kao vaša koža, a ne maska.

7. Na gornje kapke nanesite crtu crnog tuša, srednje debljine sa zavrnutim spoljnim vrhom prema gore, što će vašim očima dati „mačkasti“ izgled koji je vrlo seksi. Mačkasti tuš možete naneti jače ili diskretnije, zavisno o vašim željama.

8. Ako vaša koža ima zlatni ton, pomešajte puder i senku boje šampanjca, što će vašoj koži dati prirodan sjajni izgled. Nanesite tu kombinaciju na jagodične kosti, na unutaršnje uglove kapaka, bradu, te most iznad gornje usnice.

9. Ako ne možete odoleti crvenom ružu za usne, onda zaboravite na jaku šminku za oči, jako rumenilo i slično. Lice treba delovati prirodno, a dovoljno će biti malo pudera, senka u boji kože, lagana maskara i rumenilo u što neutralnijoj prirodnoj nijansi.

10. Zaboravite na drečave nijanse noktiju. Nanesite lak svetlijih prirodnih tonova.

cosmopolitan

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.