MILIONSKA PREVARA Maja Nikolić prodaje fantomsku austrijsku franšizu

Na mesto generalne direktorke firme “Špar“ pevačica je postavljena pre 10 dana. Ova kompanija pod tim nazivom postoji jedva pola meseca i ima samo jednog zaposlenog.

Ono što prvo bode oči na sajtu kompanije je Majina dekoltirana “poslovna“ fotografija i niz pravopisnih grešaka. Ali tu bizarnosti tek počinju.

Pevačica na sajtu objašnjava da je plan kompanije da u narednih pet godina u Srbiji otvori 12.000 prodavnica koje će zapošljavati više od 120.000 ljudi. Ova nepoznata firma za koju niko ne zna čime se bavi prodaje franšizu za koju od potencijalnih saradnika traži ukupno 8.000 evra da bi pod logom “Špara“ prodavali njihove proizvode.

Maja: Ne smem da pričam

„Kako već znate da sam postala generalna direktorka ‘Špara‘? Uputiću vas na mog advokata. Ne želim da rizikujem da kažem nešto pogrešno“, rekla nam je Maja. Advokat se, međutim, nije javljao na telefon koji nam je pevačica dala.

Šta to tačno znači, nikome nije jasno. Interesantno je da je i ime „Špar“ poznato po velikom trgovinskom lancu iz Austrije koji bi narednih godina mogao da dođe u Srbiju. Kopiranjem imena ovog lanca stvara se ogroman prostor za mahinaciju prodavanjem fantomske franšize za koju ljudi mogu pomisliti da je svetski poznata.

- Radim u agenciji za nekretnine i juče sam dobio poziv za saradnju od te kompanije. Kada sam video da je glavna Maja Nikolić, proverio sam firmu i video da tu nisu čista posla - kaže Dragan M. iz Sremske Mitrovice.

Da bi privukao klijente, „Špar“ se poziva na preporuku Ministarstva trgovine. Međutim, u tom ministarstvu su nam rekli da “prvi put čuju za tu kompaniju”.

U prezentaciji “Špara“ kažu da će se baviti prodajom “robe široke potrošnje, građevinskog materijala, tekstila, obuća, bele tehnike, automobila, pa čak i lekova”.

Izvor: Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.