fbpx

Skorseze sedmi put nominovan za nagradu Udruženja režisera

LOS ANĐELES, 10. januara 2007. (Beta) - Režiser filma "Dvostruka igra" Mertin Skorseze (Scorsese) sedmi put je nominovan za nagradu američkog Udruženja reditelja, dok su četvorica njegovih konkurenata prvi put ove godine nominovana za to priznanje, javljaju svetske agencije.

Nominovani su još Bil Kondon (Bill Condon) za "Dreamgirls" (Devojke iz snova) i Džonatan Dejton (Jonathan Dayton) i Valeri Feris (Valerie Faris) za "Little Miss Sunshine".

Za nagradu udruženja režisera konkurenti su i Stiven Frirs (Stephen Frears) za "Kraljicu" i Alehandro Gonsales Inaritu (Alejandro Gonzales Inarritu) za film "Babel".

Nagrada tog esnafskog udruženja tradicionalno se smatra pokazateljom za dobitnika Oskara za režiju: 52 od 58 puta od kad se to priznanje dodeljuje, izbor udruženja se poklopio s izborom američke filmske akademije.

Skorseze je za priznanjeje svojih kolega ranije bio nominovan za filmove "Avijatičar" (2004), "Bande Njujorka' (2002), "Vreme nevinosti" (1993), "Dobri momci" (1990), "Razjareni bik" (1980) i "Taksista" (1976).

Dobitnik je, međutim, samo počasne nagrade Udruženja režisera 1999. i nagrade za životno delo 2003.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.